Per 16 december sluit Microsoft de Windows Phone 8.1 App Store.

Windows Phone 8.1 App Store sluit halverwege december

We gaan er even niet van uit, maar als je nog een smartphone hebt die werkt op Windows Phone 8.1 moet je dit zeker lezen. Momenteel is Microsoft druk bezig met het sluiten van diensten rondom dit besturingssysteem. Dit kan dus grote gevolgen hebben voor de werking van de smartphone.

Sluiting App Store

In juli 2017 werd de ontwikkeling van Windows Phone 8.1 stopgezet. Hierna werd Windows Mobile 10 gelanceerd welke helaas ook geen lang leven heeft gehad. Sinds juli 2017 worden er ook geen updates meer beschikbaar gesteld voor Windows Phone 8.1. De ondersteuning van dit mobiele besturingssysteem wordt verder afgebouwd. Vanaf 16 december is het niet meer mogelijk om applicaties te downloaden via de App Store.

Tot op heden kun je dus nog gewoon downloaden, maar hierna is er absoluut geen mogelijkheid meer. Applicaties kunnen dan ook geen update meer verwachten. Het verwijderen van een applicatie na deze datum zal ook niet meer opnieuw geïnstalleerd kunnen worden. Naast het sluiten van de App Store is het goed mogelijk dat ook andere diensten afgesloten zullen worden.

Updaten naar Windows Mobile 10

Voor gebruikers van een Windows Phone 8.1 smartphone is er gelukkig nog een uitweg. Je kunt simpelweg een gratis update uitvoeren naar Windows Mobile 10. Er is echter wel weer een nadeel. Al eerder werd bekend dat de ondersteuning van dit besturingssysteem ook eind dit jaar zal stoppen. De App Store van Windows Mobile 10 zal voorlopig nog wel open blijven.

Om te upgraden naar Windows Mobile 10 moet je via de App Store ‘Upgrade Advisor’ downloaden. Dit moet je dus wel voor 16 december doen. Via de desktop kan overigens de update ook uitgevoerd worden. Na de update kun je in ieder geval nog voor langere tijd gebruik blijven maken van de smartphone.

Smartphones

Op dit moment zijn de volgende smartphones ooit uitgeleverd met Windows Phone 8.1. Mocht je deze smartphone nog in bezit hebben en de update nog niet hebben uitgevoerd raden wij jou aan om dit wel spoedig te doen. In ieder geval voor 16 december.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.