Wiko komt met drie nieuwe smartphones

Het nog onbekende Franse merk Wiko heeft op de IFA drie nieuwe smartphones gelanceerd. Alle modellen moeten volgens de fabrikant in september al leverbaar gaan worden in Nederland. De fabrikant staat bekend om zijn budget smartphones en ook deze nieuwe smartphones zijn weer erg betaalbaar. Het gaat hierbij om de View2 Go, View2 Plus en Harry2.

View2 Plus en View2 Go

De View2 Plus is de krachtigste en meest geavanceerde smartphone van het trio. Hij wordt geleverd met een Snapdragon 450 processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Als dat nog niet genoeg is wordt de View2 Plus geleverd met een 4000 mAh accu, een vingerafdrukscanner en een dualcamera. De vingerafdrukscanner is overigens wel weer de grote afwezige op de nieuwe View2 Go. Qua rekenkracht moet je bij de View2 Go wat inleveren. Dit model wordt namelijk geleverd met de Snapdragon 430-chipset. Vanwege deze keuze is het werkgeheugen iets minder en moet je het stellen met 3 GB. Voor de opslag heb je dan nog steeds de beschikking over een respectabele 32 GB.

Als het camerawerk een doorslag kan geven in de keuze, dan is de View2 Plus het model wat je moet hebben. Deze wordt geleverd met een dualcamera aan de achterzijde met tweemaal 12 megapixels. Voor de selfies is er een 8 megapixels camera geïntegreerd. De View2 Go moet hier ook flink wat inleveren. Zo is er aan de achterzijde een enkele 12 megapixels camera en aan de voorzijde treffen wij een 5 megapixels camera aan. Ondanks de onderlinge technische verschillen worden beide modellen wel standaard geleverd met Android 8.1.

Harry2

De nieuwe Harry2 is de goedkoopste van het trio. Het model zal beschikbaar komen in vier opvallende kleuren, namelijk antraciet, goud, Bleen en kersenrood. Met een 5.45 inch touchscreen heb je toch een forse smartphone in je handen en wordt de nieuwe Harry2 ook geleverd met een notch aan de bovenzijde. Aan de achterzijde heeft de fabrikant een 13 megapixels camera ingebouwd en voor de selfies is er een 5 megapixels camera beschikbaar. De Harry2 wordt geleverd met een MediaTek processor die uiteindelijk een kloksnelheid behaald van 1.3 Ghz. Met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag is het niet direct een smartphone waar je aan denkt, maar het is wel een zeer betaalbare smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd is de Harry2 de goedkoopste smartphone van het trio. Dit model wisselt van eigenaar voor een adviesprijs van € 129,-. Voor € 179,- ben jij de trotse eigenaar van de View2 Go. Wil je toch wat meer rekenkracht en meer mogelijkheden? Kies dan voor de View2 Plus. Dit model wisselt voor € 249,- van eigenaar. Alle modellen zullen per september leverbaar gaan worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.