Facebook heeft de ontwikkeling van WhatsApp met advertenties stopgezet.

WhatsApp binnenkort op meerdere smartphones te gebruiken

Op de achtergrond werkt WhatsApp continu aan de meest populaire berichtendienst. Er zijn ook genoeg mensen die deze vorderingen continu in de gaten houden. Zo dus ook de mensen van WABetaInfo. Zij hebben in de broncode ontdekt dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid dat hetzelfde account op meerdere smartphones gebruikt kan worden.

Nieuwe update WhatsApp

Het mag voor zich spreken dat het team achter WhatsApp constant werkt aan verbeteringen en nieuwe functies. Dat hetzelfde WhatsApp-account op meerdere smartphone’s gebruikt kan worden is zeker nieuw te noemen. Al vaker werd bij het bedrijf gevraagd om een dergelijke functie. De functie werd met toeval gevonden toen WABetaInfo aan het testen was met de nieuwste versie van de berichtendienst. Het uitvoerig testen is een belangrijk onderdeel bij het bedrijf en dit kan enige tijd in beslag nemen. Het is hierdoor nog compleet onduidelijk wanneer wij deze functie zullen aantreffen binnen WhatsApp.

Per toeval ontdekt

De nieuwe functie is per toeval ontdekt in de nieuwste testversie. WABetaInfo kwam de mogelijkheid op het spoor via een melding die ze in een chat ontvingen. Hierin staat dat de encryptiesleutels zijn veranderd. WhatsApp gebruikt deze sleutels om ervoor te zorgen dat de inhoud van appjes alleen voor jou en de ontvanger zichtbaar zijn.

Hoe de functie uiteindelijk zal werken is nog onduidelijk. Je kunt bedenken dat WhatsApp de gegevens via de cloud zal synchroniseren. Het is echter ook goed mogelijk dat je meerdere encryptiesleutels per account krijgt die je zelf kunt verdelen. Er heerst dus nogal wat onduidelijkheid over de werking van deze nieuwe functie.

Concurrentie

Dat WhatsApp nu mogelijk met deze functie komt is mogelijk versneld vanwege de concurrentie. Al eerder hebben andere berichtendiensten, waaronder Telegram, een dergelijke functionaliteit toegevoegd binnen hun app. Bij Telegram worden de berichten constant gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Hierdoor mis je feitelijk nooit een bericht en blijf je altijd up-to-date. Deze werkwijze zullen ze bij WhatsApp nu nastreven al lijkt het toch allemaal net wat anders te gaan. De toekomst zal ons leren wat WhatsApp voor ons in petto heeft.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.