Wat moeten we met 270 nieuwe emoji’s ?

Sinds de komst van WhatsApp is de populariteit van emoji's enorm gestegen. Sommige van deze emoji's kunnen wij goed begrijpen. Neem als voorbeeld het hartje, een kusje of een lach. Met deze emoji's is het ook allemaal gestart, maar voor dit jaar zijn er nog eens 270 toegevoegd in het al enorme aanbod. Wij vragen ons werkelijk af wat we er mee moeten.

Sinds de komst van WhatsApp is de populariteit van emoji’s enorm gestegen. Sommige van deze emoji’s kunnen wij goed begrijpen. Neem als voorbeeld het hartje, een kusje of een lach. Met deze emoji’s is het ook allemaal gestart, maar voor dit jaar zijn er nog eens 270 toegevoegd in het al enorme aanbod. Wij vragen ons werkelijk af wat we er mee moeten.

Collectie emoji’s

Elk jaar worden er weer nieuwe emoji’s toegevoegd. Ze worden toegevoegd op basis van inbreng vanuit gebruikers. Ook worden er emoji’s toegevoegd om geen onderscheid te maken in rassen. Zo kan een enkele emoji al uit 10 verschillende huidskleuren bestaan om zo geen ras uit te sluiten. Effectief zullen er dus minder emoji’s werkelijk worden toegevoegd. Toch zijn er ook emoji’s waar wij ons nog altijd om verbazen en ook met de nieuwe reeks aan emoji’s wordt deze vraag alsmaar groter. Apple gaf vandaag een mooie blik op wat er komen gaat. De fabrikant zal bij de update naar iOS 13 ook deze nieuwe set toevoegen. Inmiddels heeft Google ook te kennen gegeven deze nieuwe set emoji’s toe te gaan voegen. Wij gaan ons eens verdiepen in de opmerkelijke collectie emoji’s.

Gehandicapten

Dit jaar staat het thema ‘Gehandicapt’ centraal. Zo zien wij emoji’s terug van iemand in een elektrische rolstoel. Voor de minder bedeelde onder ons is er ook een rolstoel zonder accu beschikbaar. Daarnaast hebben ze ook een blinde man toegevoegd inclusief blindgeleidehond. Waarom zou je deze emoji’s in godsnaam willen gebruiken? Gaat een blinde man of vrouw deze emoji gebruiken om aan te geven dat ze WhatsApp niet kunnen lezen?

Een andere opmerkelijk emoji binnen dit thema is de robotarm. Wij kunnen ons enkel voorstellen dat je deze wilt gebruiken om aan te geven dat je net zo sterk bent als RoboCop. Ook het kunstbeen kun je gebruiken met dezelfde reden als je een marathon hebt voltooid. Het idee achter het thema is goed, maar of de emoji’s ook op de juiste manier worden gebruikt is dan nog maar de vraag.

Andere emoji’s

Naast het eerder genoemde thema zijn er ook nog een legio aan andere emoji’s terug te vinden. Zo vinden wij de flamingo en het stinkdier terug. Om even bij het stinkdier te blijven is ook de knoflook toegevoegd. Deze laatste twee zijn wel leuk om aan te geven als je even op het kleinste kamertje van jou huis zit of wanneer je aan iemand kenbaar wilt maken dat hij of zij stinkt. Andere emoji’s zijn dan nog de parachutist, de wafel en de jojo.

Een andere handige emoji is het handje wat de maat aangeeft of hoe je het ook wilt zien. Het committee die deze emoji’s goedkeurt noemt het ‘klein aantal’, maar we weten met z’n allen dat het hier om het formaat gaat van het geslachtsdeel van de man. Hier kunnen ze ons niet foppen. Hoort deze emoji’s dan wellicht onder de gehandicapten?

Communiceren

Met deze toevoegingen wordt het steeds aantrekkelijker om enkel in emoji’s te gaan communiceren. Andere noemen het al communiceren als Neanderthalers. Wij kunnen ze eigenlijk geen ongelijk geven en de toevoegingen geven ons nog meer vraagtekens. Zeker als je bedenkt wanneer je ze werkelijk gebruikt. De manier van communicatie valt hier compleet mee weg en het zrogt er ook niet voor dat onze kinderen er beter door gaan spellen. Over enkele jaren moeten ze hun examens niet meer in het Nederlands doen, maar in Emoji. Moeten wij dan, nog echte Nederlanders, ons gaan laten omscholen om in Emoji te gaan praten en communiceren?

We draven wat ver door, maar wij kunnen ons weer voorbereiden op een complete set, wellicht vele onzinnige, emoji’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Na enkele jaren flink in de terugval werkt HTC weer volop aan smartphones. Inmiddels is het duidelijk geworden dat er een viertal betaalbare Wildfire smartphones zullen gaan komen. Al eerder hadden wij bericht over deze mogelijke komst, maar nu wordt de berichtgeving ook ondersteunt met enkele afbeeldingen.

HTC komt met vier Wildfire smartphones

Volgend bericht
Na lang wachten is eindelijk de Xiaomi Mi A3 gelanceerd. De opvolger gaat in Europa een prijskaart krijgen van € 249,- en hiermee wordt het weer een betaalbare smartphone. Laat je zeker niet bedotten vanwege de prijskaart, want de Mi A3 biedt desondanks toch enkele leuke features.

Xiaomi Mi A3 officieel gelanceerd

Gerelateerde berichten
Total
16
Share