Vraag naar Apple iPhone 12 5G kan wel eens lager uitvallen

De iPhone 12 zal in 2020 met een drastisch ander ontwerp komen.

Verschillende leveranciers die onderdelen leveren voor de aankomende iPhone 12 hebben te kennen gegeven ongerust te zijn. De vraag naar de iPhone 12 5G kan wel eens lager uitvallen dan nu aanvankelijk wordt gedacht. De verschillende leveranciers geven verschillende redenen op waarom deze vraag nu wel eens lager zal kunnen uitvallen.

Onzeker periode

Met het uitbreken van het coronavirus gaat Apple een onzekere tijd tegemoet. Het heeft de fabrikant een flink dreun gegeven op de beurs. Buiten het aandeel op de beurs heeft het bedrijf uit Cupertino nog wel wat meer tegenslagen te verwerken gehad. Zo werd de productie van iPhone’s voor een langere tijd stilgelegd bij fabrikanten zoals Foxconn en Wistron vanwege het virus. Verschillende toeleveranciers moesten tevens hun deuren tijdelijk sluiten. Alles bij elkaar opgeteld heeft er toe geleid dat bepaalde iPhone 11 modellen nu wat moeilijker leverbaar zijn als wat wij voorheen gewend waren bij Apple.

Nu dat de fabrieken in China weer op volle toeren draaien zou je zeggen dat de onzekerheid weer weggenomen kan worden. Twee belangrijke markten voor Apple zijn momenteel gesloten. Het gaat hierbij om thuisbasis Amerika en India. Vanwege de lockdown zijn er nu genoeg redenen waarom verschillende toeleveranciers twijfelen of er nog wel voldoende vraag zal zijn naar de iPhone 12 5G. Desondanks zal de productie volgens bronnen wel in juli van start gaan.

Geen productiepiek

Normaal zal Apple aan verschillende fabrikanten vragen om de productie voor hun nieuwste model goed op te voeren. Bronnen weten inmiddels te melden dat deze vraag ditmaal niet is gesteld. Volgens persbureau Reuters heeft iemand binnen Apple bevestigd dat ze nog geen productiepiek hebben gevraagd en vooralsnog hebben uitgesteld. Inmiddels weet de fabrikant ook te melden dat de verkoop met ongeveer 18% is gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

De daling in de verkopen zal zich in de aankomende maanden nog mogelijk voortzetten. Zo zijn de winkels in China wel weer geopend, maar worden juist de winkels in Europa en de VS gesloten. Volgens een interne memo zou de fabrikant er over nadenken om de winkels begin volgende maand alsnog weer te openen. De problemen in China zijn volgens de persoon bij Apple inmiddels compleet voorbij. De problemen zijn nu echter verplaatst naar Europa en de VS waar de vraag naar de iPhone’s drastisch zijn verminderd.

Minder vraag

Aangezien Apple de vraag naar hun iPhone’s zit inkrimpen zal ook de verdere productie ingekrimpt worden. Een leverancier weet te melden dat er tot op heden aan hun zijde nog weinig veranderd. Wel wordt elke dag de nieuwe stand van zaken bekeken en mogelijk brengt dit op korte termijn weer andere vooruitzichten. Een leverancier van schermen heeft de verwachte vraag naar iPhone-schermen verlaagd van 70 miljoen naar 58 miljoen exemplaren voor dit jaar. Deze toeleverancier heeft inmiddels te kennen gegeven dat het mogelijk werknemers moet ontslaan vanwege deze forse daling in de vraag naar schermen.

Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten in Amerika hun koopgedrag zullen aanpassen wanneer het virus zich langer in hun greep houdt. Momenteel geeft de consument aan dat het evenveel zal spenderen aan consumentenelektronica als wat ze voor de crisis deden. Wanneer het langer zal duren zal de Amerikaan kritischer worden op zijn uitgavepatroon. De duurdere iPhone zal hier als eerste het veld ruimen blijkt uit een rondvraag. Hierdoor zal de vraag naar iPhone’s nog sterker dalen indien het land langer in lockdown blijft zitten.

Lancering iPhone 12 5G

Het is nu compleet onduidelijk wanneer Apple hun nieuwste reeks iPhone 12 zal lanceren. Eerder was er al een sterk vermoeden dat het mogelijk november zou worden. Andere bronnen weten echter vandaag te melden dat de planning nog steeds op schema ligt. In dat geval kunnen wij weer uit gaan van september. Volgens deze zelfde bron heeft Apple namelijk de verschillende toeleveranciers gevraagd om hun leveringen niet aan te passen of te vertragen. Het is maar de vraag of de fabrieken de vraag werkelijk aan kunnen. De verschillende betrokken fabrieken zijn nog steeds in de opstartfase en hierdoor werken ze nog niet op volle kracht.

De bron heeft het overigens wel specifiek over de iPhone 12 5G modellen. Het is de verwachting dat de complete serie iPhone 12 5G zal ondersteunen. Er wordt niet gesproken over de iPhone 9. Mogelijk heeft deze smartphone alsnog de fikse vertraging aan zijn broek hangen. In de aankomende weken zal hier ongetwijfeld meer duidelijkheid in komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Alle details over de Galaxy M11 liggen vroegtijdig op straat.

Details op straat over de Samsung Galaxy M01 en Galaxy M11

Volgend bericht
De OnePlus Z is mogelijk de werkelijke naam van de OnePlus 8 Lite.

OnePlus 8 Lite is mogelijk de OnePlus Z

Gerelateerde berichten
Total
3
Share