Alle details over de Xiaomi Mi 10T en de Mi 10T Pro zijn gelekt.

Volledige details over de Xiaomi Mi 10T en Pro liggen op straat

De Xiaomi Mi 10T en de Mi 10T Pro zullen de nieuwe high-end smartphones van de fabrikant worden. De lancering lijkt aanstaande te zijn, want alle details over beide modellen zijn nu uitgelekt. Om het verhaal compleet te maken zijn er daarnaast renders gelekt van beide modellen.

Echt high-end

Beide smartphones zullen in ieder geval weer op flink wat aandacht kunnen rekenen bij de lancering. Dit komt mede door de schermen. Zowel de Mi 10T als de Pro kunnen rekenen op een 6.67-inch IPS LCD display. Om daadwerkelijk een stap verder te gaan zal het scherm de beschikking hebben over een 144 Hz verversingsfrequentie. Dit is nog nooit eerder toegepast op een smartphone.

Om de snelheid er goed in te houden zal de Mi 10T alsmede de Pro uitgerust worden met de Snapdragon 865 chipset. Deze wordt nog eens ondersteunt door 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De nieuwe Mi 10T Pro zal echter ook nog leverbaar zijn met 256 GB opslag.

Camera Mi 10T

De Mi 10T zal de beschikking krijgen over een drietal camera’s aan de achterzijde. De hoofdrol is weggelegd voor een 64 MP cameralens. Deze wordt verder bijgestaan door een 13 MP ultrabreedhoeklens en een 5 MP macrolens. Het is juist aan deze achterzijde waar het eerste verschil is op te merken tussen beide modellen. De Mi 10T Pro wordt namelijk geleverd met de 108 MP lens die ook nog eens is voorzien van optische beeldstabilisatie.

Overeenkomsten

Gek genoeg lijken er echter meer overeenkomsten te zijn dan daadwerkelijk verschillen tussen beide modellen. Het enige grote verschil is de camera op de achterzijde. Aan de voorzijde is de Mi 10T als ook de Pro voorzien van een 20 MP selfiecamera. Ook de 5000 mAh accu is in beide modellen weer terug te vinden.

Prijs en beschikbaarheid

Het is de verwachting dat de Mi 10T en de Pro op 30 september daadwerkelijk gelanceerd zullen worden. De ‘standaard’ Mi 10T zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en zilver. Bij de Mi 10T Pro is hier nog de kleur blauw aan toegevoegd.

Over de prijsstelling van de Mi 10T is nog niets bekend. Over de Mi 10T Pro met 128 GB opslag is er al wel wat bekend. Hier wordt een geschatte adviesprijs verwacht van tussen de € 650,= en € 700,=. Voor de versie met 256 GB opslag zul je ongeveer € 60,= meer moeten betalen.

Na de lancering zullen beide modellen naar verwachting ook spoedig leverbaar zijn. Het is onbekend of de beschikbaarheid dan ook voor Europa zal gelden. Mogelijk moeten wij hier nog iets langer op wachten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.