Motorola heeft een smartphone ontwikkelt die met een styluspen zal werken.

Volgende Motorola smartphone komt mogelijk met styluspen

Op het internet zijn renders opgedoken van een tot nu toe onbekende Motorola smartphone. Opvallend aan deze smartphone, en dus ook de renders, is de styluspen die wordt getoond. Hierdoor lijkt het er sterk op dat de fabrikant werkt aan een smartphone met deze functionaliteit.

Concurrentie

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een smartphone met een styluspen heb je momenteel erg weinig keuze. Je kunt natuurlijk kiezen voor de Galaxy Note-serie, maar hiervoor moet de portemonnee wel toereikend zijn. Je kunt echter ook nog kiezen voor de LG Stylo-serie, maar deze serie is helaas niet beschikbaar in Nederland. Motorola heeft mogelijk een gat gezien in deze markt en bereid dus een smartphone voor om deze eenzame serie verder op te vullen.

Wij moeten overigens niet verwachten dat Motorola een concurrent zal worden van de Galaxy Note. Op de afbeelding is het duidelijk te zien dat het om een simpele styluspen gaat. De extra functionaliteiten die de S-Pen aanbiedt op de Galaxy Note zullen wij hier zeker niet op terugvinden. De nieuwe Motorola smartphone zal dan ook eerder een concurrent worden van de LG Stylo-serie. Qua prijsstelling wordt het echter wel verwacht dat Motorola tussen beide fabrikanten zal gaan zitten. Het wordt dus vermoedelijk een mid-range smartphone.

Scherm

De render geeft ook een duidelijk beeld van de nieuwe smartphone aan de voorzijde. Hier zien wij onder meer een gat in het scherm waarin de selfiecamera is weggewerkt. Doorgaans kiest Motorola voor dit scherm wanneer het model in een hogere prijscategorie valt. Met deze gedachte valt de verwachte prijsstelling prima samen. Rondom zie je ook vrij dunne bezels, iets wat wij ook weer terugzien op bestaande modellen in de mid-range prijscategorie. Specificaties rondom het scherm zijn er helaas nog niet.

Edge+

Sinds afgelopen week gaan er ook geruchten rond over een nieuwe high-end smartphone van Motorola. Het zou hierbij gaan om de Edge+. De geruchten zijn momenteel nog zeer summier. Evan Blass, een gerenommeerde bron, wijst er echter op dat het model in dit artikel niet de bewuste Edge+ is. De nieuwe Edge+ zal waarschijnlijk over de Snapdragon 865 chipset gaan beschikken waardoor deze ook 5G zal ondersteunen. Het heeft er alle schijn van dat dit model, met styluspen, over een dergelijk zware chipset zal beschikken. Dit wordt mede ondersteunt door de verwachte prijsstelling van het model.

Lancering

Veel informatie is er helaas nog niet te melden over deze smartphone. De renders geven wel een duidelijk beeld over de smartphone, maar het is maar de vraag in hoeverre men klaar is met de ontwikkeling en het testen. Wij weten in ieder geval dat Motorola aanwezig zal zijn op het MWC, maar mogelijk is deze beurs te vroeg voor de lancering van de smartphone. Wij zullen dus nog geduldig moeten wachten alvorens wij antwoorden krijgen op al onze vragen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.