Een in-display Touch ID lijkt voor dit jaar in de planning te zitten.

Volgende iPhone komt met in-display Touch ID

De reeks aan vernieuwingen in de iPhone 12 zal in de aankomende periode niet geëvenaard worden is de verwachting. Toch moeten wij niet vergeten dat de ontwikkelaars er op gebrand zijn om met vernieuwingen te komen voor de iPhone 13. Toch moeten wij ons er wel bij neerleggen dat de vooruitgang op de nieuwste generatie mogelijk wat tegen zal vallen. Desondanks lijkt de komst van een in-display Touch ID nu wel werkelijk te worden.

Kleine wijzigingen

Ingenieurs binnen Apple beschouwen de iPhone-serie voor 2021 als een andere “S” -versie omdat er slechts kleine hardware-upgrades zullen zijn. Een S-model werd vaak gelanceerd als Apple met minimale upgrades op de markt kwam. Sinds enkele jaren is dit niet meer gebeurd. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de COVID-19-pandemie, die de productontwikkelingscyclus heeft gecompliceerd en Apple heeft gedwongen wat werk over te dragen aan ingenieurs in China.

Desalniettemin heeft Apple nog enkele nieuwe functies in de maak voor de volgende iPhones. Degene die mensen het meest zou kunnen interesseren, is de terugkeer van Touch ID, zij het in een moderner formaat.

In-display Touch ID

De biometrische sensor is in 2017 verwijderd van geavanceerde iPhones, maar Apple plant nu een herintroductie in 2021 met behulp van in-screen technologie. Qualcomm, dat onlangs een veel grotere sensor aankondigde, zou de leverancier kunnen zijn.

Deze functie is standaard op moderne Android-telefoons, maar kan door Apple-klanten met open armen worden ontvangen. Hoewel velen nog steeds de voorkeur geven aan Face ID, is de laatste minder nuttig geworden in een wereld vol mondkapjes.

De volgende generatie Touch ID heeft geen invloed op Apple’s toewijding aan Face ID. In plaats daarvan zullen beide biometrische ontgrendelingssystemen naast elkaar werken op de 2021 iPhones.

Lightning-poort verdwijnt

De andere belangrijke verandering die mogelijk naar de iPhone komt, is het verwijderen van de Lightning-poort. Sommigen hebben voorgesteld dat Apple het vervangt door USB-C, maar een volledige overschakeling naar draadloos opladen heeft de voorkeur. Deze beslissing is niet definitief, maar analist Ming-Chi Kuo heeft eerder verklaard dat Apple pas in 2021 van plan is om de oplaadpoort van zijn 6,7-inch iPhone Pro Max-model te verwijderen. Hierdoor kan Apple zijn nieuwe MagSafe-oplaadsysteem pushen, die magnetisch wordt verbonden met de achterkant van de iPhone 12-serie en profiteert van draadloze oplaadtechnologie.

iPhone 12S ?

Gezien deze minimale veranderingen en het feit dat ingenieurs naar de iPhone-reeks voor 2021 verwezen als een “S” -generatie, is de kans zeer groot dat Apple zijn volgende apparaten onder de merknaam “iPhone 12S” zal uitbrengen in plaats van “iPhone 13”.

Wanneer dit werkelijk aan de orde is zal dit na flink wat generaties weer eens toegepast worden door de fabrikant. In de afgelopen jaar heeft men wel serieuze wijzigingen doorgevoerd en was een compleet nieuwe serie dus wel op zijn plaats. De kleine wijzigingen kunnen dus mogelijk de terugkeer van de S-serie betekenen. Kunnen wij dan dit jaar de iPhone 12S verwachten?

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.