Vodafone start met het aanbieden van e-SIM

Per vandaag ondersteunt Vodafone ook e-SIM.

Na KPN, Simyo en T-Mobile start Vodafone vandaag ook met het aanbieden van e-sim. Deze digitale en alternatieve simkaart zal enkel en alleen bij Vodafone beschikbaar zijn. Bij dochtermerken, zoals HollandsNieuwe, zal de dienst vooralsnog niet uitgerold worden. Al eerder gaf de provider aan dat het in de loop van 2020 wilde starten met deze nieuwe vorm van de simkaart.

E-SIM per direct beschikbaar

Via een forumpost heeft Vodafone vandaag aan hun klanten laten weten dat e-SIM per vandaag beschikbaar is. Zowel bestaande als nieuwe klanten kunnen de keuze maken om hier gebruik van te maken. Het aanbod geldt voor zowel particuliere als voor zakelijke klanten. Bestaande klanten kunnen er dus nu alsnog voor kiezen om hun fysieke simkaart om te laten zetten naar een digitale versie.

De dienst wordt bij Vodafone vooralsnog enkel aangeboden aan abonnementhouders. Klanten die gebruik maken van de prepaiddiensten van de provider kunnen nog geen gebruik maken van e-SIM. Bij de dochterprovider HollandsNieuwe is het nog helemaal niet mogelijk om de e-SIM te bestellen. Het is ook niet duidelijk of deze alternatieve simkaart spoedig bij deze provider beschikbaar zal komen.

Vodafone als laatkomer

Vodafone is zeker niet de eerste provider met e-SIM. Vorig jaar begin T-Mobile al met de uitrol van deze nieuwe e-SIM. In februari van dit jaar kwam plotseling Simyo om de hoek kijken. Vorige maand werd duidelijk dat deze SIM-Only provider ook hun prepaidklanten in de nieuwste vorm van simkaart wilde voorzien. Bij het moederbedrijf van Simyo, KPN, is de overstap vorige maand alsnog gemaakt. Je kunt dus gerust stellen dat Vodafone, als grote provider, wat laat is met de uitrol van e-SIM. Een exacte reden heeft de provider niet gegeven. Ongetwijfeld wilde men eerst de kat uit de boom kijken alvorens men overstag ging.

Beperkt aanbod

De e-SIM is niet voor elke gebruiker weggelegd. Er zijn momenteel nog slechts een handjevol smartphones die deze nieuwe simkaart ondersteunen. Veel Apple iPhone’s en Google Pixel-smartphone’s ondersteunen deze e-SIM. Geheel vreemd is dit laatste niet. In Amerika, waar beide bedrijven hun thuisbasis hebben, is de digitale simkaart de gewoonste zaak van de wereld. Het aanbod van smartphone’s lijkt echter wel in een rap tempo te stijgen. Vanwege dit stijgende aanbod is het niet onverwacht dat Nederlandse providers die nieuwe simkaart langzamerhand gaan ondersteunen.

Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlandse klanten daadwerkelijk gebruik maken van deze e-SIM. GSMNieuws.nl heeft inmiddels bij verschillende providers navraag gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Veel nieuwe toevoegingen binnen Apple iOS 14.

Apple lanceert iOS 14; alle nieuwe functies op een rij

Volgend bericht

OnePlus heeft de marketingafdeling aan het werk gezet voor de aankomende OnePlus Nord.

OnePlus bevestigt komst betaalbare smartphone

Gerelateerde berichten

Total
1
Share