Vodafone komt met RED Together

Volgens bronnen komt Vodafone volgende week met een nieuwe abonnementsvorm. RED Together moet, zoals de naam het al zegt, een familie abonnement worden. Hierbij wordt bijvoorbeeld de databundel met het hele gezin of familie gedeeld. Vodafone zelf heeft de komst van dit nieuwe abonnement nog niet bevestigd.

Vodafone en Ziggo

De abonnementsvorm is niet helemaal onbekend. Voor de samenwerking van Vodafone en Ziggo had de kabelaar al een dergelijke abonnementsvorm. Hierbij was er een basis abonnement waaruit alle belminuten, SMS’jes en data werden gedeeld met het gezin of familie. Op deze abonnementsvorm konden maximaal 5 leden worden toegevoegd. Deze gebruikers konden op hun beurt weer gebruik maken van de complete bundel. Nadat Vodafone en Ziggo een samenwerking zijn aangegaan is de kabelaar gestopt met het aanbieden van dit abonnement. Tot op heden heeft Vodafone nog geen abonnement met een dergelijke constructie, maar met RED Together komt hier dus spoedig verandering in.

RED Together

Volgens bronnen moet de nieuwe abonnementsvorm per 18 juni beschikbaar komen. Onder de naam RED Together kan er een basisabonnement met een simkaart worden afgesloten voor € 45,- per maand. Voor € 15,- extra kan er een tweede simkaart worden toegevoegd. Uiteindelijk kunnen er maximaal vier extra aansluitingen op RED Together worden aangesloten. Hiermee komt de constructie gelijk te liggen als waar Ziggo het destijds voor aanbood. Met de nieuwe abonnementsvorm kunnen leden binnen dit abonnement onbeperkt bellen en SMS-en. De databundel wordt binnen de groep gedeeld. Qua databundel zit het ook wel goed. Standaard krijgt dit familie abonnement een databundel mee van 40 GB. Dit kan dan binnen Nederland en in de EU gebruikt worden. Binnen de bundel is zijn er ook 100 belminuten beschikbaar om naar internationale nummers te bellen.

Een leuk feitje, wanneer de tweede aansluiting wordt toegevoegd op het abonnement wordt de databundel verdubbeld. Er is dan direct 80 GB data beschikbaar. Bij de derde, vierde of vijfde aansluiting moet de databundel van 80 GB gedeeld worden. Dit komt neer op gemiddeld 16 GB data per gebruiker binnen het familie abonnement. Uiteraard betreft dit een flexibele bundel. Hierdoor kan de ene gebruiker meer verbruiken terwijl de ander bijvoorbeeld niets verbruikt.

Extra voordeel

Wanneer op het adres waar het RED Together abonnement wordt afgesloten ook een vaste aansluiting van Ziggo actief is, kan het abonnement gecombineerd worden binnen het ‘Non stop gratis extra’s’ programma. Dit levert totaal 5 euro per maand korting op (ongeacht of er één of vijf aansluitingen actief zijn) en verdubbelt de databundel alsmede de internationale belbundel. Zijn er meerdere aansluitingen op het RED Together abonnement actief dan verdubbelt de databundel naar 160 GB en de bundel voor internationale telefoongesprekken naar 200 minuten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.