Vodafone kampt met een landelijke netwerkstoring

Sinds deze ochtend kampt Vodafone met een landelijke netwerkstoring. De stroom van klachten is goed te volgen op de website Allestoringen.nl. De klachten komen uit alle hoeken van Nederland en lijken zich dus niet te beperken tot een bepaald gebied. Op de website van Vodafone zelf is nog niet veel terug te vinden over de storing.

Storing

Op het forum van Vodafone is inmiddels door Vodafone erkend dat er een storing is en wordt er hard gewerkt om het probleem op te lossen. Via dit forum kan de storing gevolgd worden en plaatst Vodafone een update zodra er meer bekend is. Op dit moment is er nog weinig bekend over de storing. Wel kunnen wij uit de klachten herleiden dat de storing op zowel bellen, SMS als op mobiel internet zit. Hiermee lijkt het complete netwerk momenteel onbereikbaar en is het dus iets technisch aan de kant van Vodafone.

Update

Zodra er meer informatie is over de storing zullen wij dat op deze pagina plaatsen. Houdt onze website dus in de gaten om de storing op de voet te volgen. 

Update 1: door de storing op het netwerk van Vodafone zijn ook klanten van HollandsNieuwe en Ziggo Mobiel getroffen. Ook deze klanten kunnen dus momenteel geen gebruik maken van de diensten. 

Storing verholpen

Omstreeks 13:15 is de storing volgens Vodafone verholpen. Er is een korte onderbreking geweest van het signaleringsverkeer (wat zorgt voor routering van spraak, sms en dataverkeer). Tijdens deze onderbreking was er tijdelijk geen verkeer mogelijk, met als gevolg filevorming op het netwerk. Het netwerkverkeer komt inmiddels weer gefaseerd op gang. het is altijd verstandig om de smartphone even opnieuw op te starten zodat de smartphone automatisch weer de koppeling maakt met het netwerk. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.