Komt de 108 MP camera naar de Mi Mix 4 ?

Vier Xiaomi smartphones krijgen een 108 megapixels camera

Ongeveer een maand geleden werd de 108 megapixels camera gelanceerd door Samsung. Xiaomi wordt echter de eerste fabrikant die daadwerkelijk gebruik zal gaan maken van deze nieuwe sensor. De eerste smartphone doet mogelijk al zijn intrede in oktober. Voor wat nu bekend is zal dit de Mi Mix 4 zijn. De opvolger is namelijk aanstaande en in oktober wordt de smartphone verwacht.

Vier codenamen

In dit geval heeft Xiaomi zichzelf verraden met de komst van mogelijk vier nieuwe smartphones met deze 108 megapixels camera. De vier codenamen zijn gevonden in de Mi Gallery applicatie. Het viertal wordt nu nog “tucana”, “draco”, “umi”, en “cmi” genoemd. Veel informatie uit deze namen kunnen wij helaas niet halen. Het is overigens niet vreemd dat bepaalde applicaties al eens wat informatie weggeven. Bij Google treffen wij dergelijke lekken met regelmaat aan. Deze lekken geven echter vaak ook informatie over het bewuste toestel weg. In dit geval kunnen wij nu enkel de link leggen met Xiaomi en de 108 megapixels camera.

Overigens had dezelfde bron het al eens eerder bij het rechte einde. Zo wist de bron te melden dat er twee smartphones op komst waren met een pop-up camera. Uiteindelijk bleken dit de Redmi K20 en Redmi K20 Pro te zijn. Code binnen software wil natuurlijk nog niet alles zeggen, maar dat het in de code wordt vermeld zegt wel weer genoeg. Opmerkelijke genoeg weet deze zelfde bron te melden dat het waarschijnlijk niet om de Mi Mix 4 gaat zoals andere bronnen weer weten te melden.

Dat de vier codenamen zijn opgedoken in de Mi Gallery app is niet zo verwonderlijk. Je had natuurlijk kunnen verwachten dat het in de camerasoftware zelf gezocht moest worden. Toch moeten wij niet vergeten dat deze applicatie direct na de camera komt. De nieuwe applicatie is geschikt gemaakt voor de ondersteuning van een 108 megapixels camera. De ondersteuning binnen deze applicatie lijkt zich enkel te richten op deze vier nieuwe smartphones.

Ondersteuning

Je kunt natuurlijk compleet anders gaan denken. De vier codenamen kunnen algemeen bedoeld zijn. Mi Gallery heeft enkel een update gekregen zodat het in de toekomst ook 108 megapixels foto’s kan verwerken en tonen. In dat geval mag het niet uitmaken welke smartphone je van Xiaomi gebruikt. De code binnen het stukje software kan ook goed geschreven zijn voor toekomstig gebruik zonder verdere intenties. In dat geval weet de fabrikant ons wel goed op het verkeerd been te zetten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.