Volgens bronnen zal Samsung deze maand een viertal nieuwe Galaxy J-modellen introduceren. Het ontwerp van deze smartphonereeks komt overeen met enkele features van high-end toestellen van vorig jaar. Zo hebben de nieuwe smartphones het 'Infinity Display' waarmee het dunne ontwerp van de bezels wordt aangeduid. Met deze stap wil Samsung direct de concurrentie aan gaan met fabrikanten zoals Xiaomi die ook goedkope smartphones met dergelijke ontwerpen op de markt brengt.

Vier nieuwe Galaxy J smartphones deze maand geintroduceerd

Volgens bronnen zal Samsung deze maand een viertal nieuwe Galaxy J-modellen introduceren. Het ontwerp van deze smartphonereeks komt overeen met enkele features van high-end toestellen van vorig jaar. Zo hebben de nieuwe smartphones het ‘Infinity Display’ waarmee het dunne ontwerp van de bezels wordt aangeduid. Met deze stap wil Samsung direct de concurrentie aan gaan met fabrikanten zoals Xiaomi die ook goedkope smartphones met dergelijke ontwerpen op de markt brengt.

Nieuwe features

De nieuwe Galaxy J-reeks moet onder andere standaard worden voorzien van de S Bike Mode. Wanneer de smartphone in deze modus staat zal de gebruiker geen notificaties ontvangen wanneer hij op de fiets zit. Ook komen wij in deze smartphones de Ultra Data Savings modus tegen. Hiermee zullen applicaties op de achtergrond geen data meer verbruiken. Enkel een zestal applicaties, die de gebruiker zelf selecteert, mogen nog op de achtergrond data verbruiken. Hiermee wordt niet alleen de batterijduur verlengd, maar ook het dataverbruik zal drastisch dalen. Ook komen wij Turbo Speed tegen. Dit is een stukje software waarmee applicaties sneller worden geladen en hierdoor het multitasken dus ook een stuk beter zal gaan.

India

Een belangrijke markt voor Samsung is India. Afgelopen jaar heeft de fabrikant hier flink terrein moeten inleveren mede door de snelle komst van Xiaomi. Mede hierdoor heeft Samsung dan ook nu zijn pijlen gericht op dit land. recentelijk heeft Samsung de Galaxy J7 Duo gelanceerd. Dit model moet het in India direct opnemen tegen de Redmi Note 5 Pro van Xiaomi. Desondanks blijft de Samsung nog wel duurder. Dit kan nog wel eens voor een probleem zorgen, aangezien het inkomen in dit land nog aanzienlijk lager ligt in vergelijking met bijvoorbeeld West-Europa. De komst van goedkopere Samsung smartphones is dan ook zeer welkom en Samsung wil hier dan ook handig op inspringen.

Galaxy J4

Het goedkoopste model moet de Galaxy J4 worden. Van dit model doken de eerste specificaties al op in februari. Inmiddels zijn ook de eerste beelden verschenen en is het toestel nu ook in Taiwan gecertificeerd. Hiermee lijkt het er op dat de Galaxy J4 spoedig zijn intrede zal maken. Het model wordt voorzien van een 1.4 Ghz quad-core processor, 2 GB werkgeheugen en 8 of 16 GB opslagcapaciteit. Aan de achterzijde zien we een camera terug, maar informatie over deze camera ontbreekt helaas nog. Opmerkelijk genoeg krijgt de Galaxy J4 wel standaard de beschikking over Android 8.0.

Of ook deze modellen in Nederland leverbaar gaan worden is nog onbekend. Ook over een adviesprijs hebben wij helaas nog geen informatie.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.