Een verticaal opvouwbare smartphone vanuit Huawei nu mogelijk op komst.

Verticaal opvouwbare smartphone van Huawei op komst

De verticaal opvouwbare smartphone wordt de nieuwe trend. Zo lijkt het in ieder geval. Recentelijk werd de RAZR door Motorola gelanceerd. Dit is de eerste verticaal opvouwbare smartphone. Het is duidelijk dat de Galaxy Fold 2 deze lijn zal volgen. Een nieuw patent vanuit Huawei wijst er op dat deze fabrikant aan ditzelfde concept nu werkt.

Verticaal opvouwbare smartphone Huawei

Nadat Huawei dit jaar nog met de Mate X op de markt komt zal er spoedig een opvolger al gereed staan. Tenminste, dat is de verwachting. De volgende generatie opvouwbare smartphone’s van Huawei zullen verticaal geopend worden. Het is duidelijk dat de nieuwe RAZR met open armen is ontvangen. De opzet van deze scharniertechniek is een stuk eenvoudiger en logischer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Samsung inmiddels dit concept ook uitgebreid aan het testen is. De verticaal opvouwbare smartphone lijkt dan ook de nieuwe toekomst te zijn en dus moet Huawei wel mee in deze stroom.

Patent ingediend

Inmiddels heeft Huawei zijn eerste patent ingediend voor deze nieuwe generatie smartphones. Enkele zaken vallen sowieso op bij dit patent. In het patent wordt sowieso omschreven dat de smartphone over een tamelijk lang, maar smal scherm zal beschikken. Dit kunnen wij ook duidelijk uit de afbeelding opmerken. Ook de relatief dunne bezels rondom het scherm zijn een ander punt wat in eerste instantie opvalt.

Als je echter verder kijkt missen wij de selfiecamera op de tekeningen. Dit wekt momenteel de suggestie dat Huawei werkt aan een oplossing waarbij de camera achter het scherm is weggewerkt. Uiteraard moeten wij meerekenen dat het hier slechts om een patent gaat. De daadwerkelijke uitwerking kan zomaar weer anders worden.

De achterzijde van de opvouwbare smartphone lijkt de camerasetup te hebben van de P-serie. Wij zien hier een verticale setup terug met nog drie onbekende lenzen. Uiteraard zien wij hier ook de LED-flitser aan de onderzijde terugkomen.

Aan de rechterzijde van de smartphone vinden wij de volumeregeling en powerknop terug. Op de zijkanten zien wij ook een scharniertechniek terug die momenteel nog niet verder wordt toegelicht. Wij gaan er van uit dat Huawei een soortgelijke techniek zal toepassen in vergelijking met de scharniertechniek van de RAZR.

Lancering

Het is nog te vroeg om te spreken over een werkelijke lancering. Het is immers niet bekend of Huawei deze smartphone ook al in het echt test. Het kan momenteel slechts een visie zijn die ze graag wel willen patenteren. Dat de smartphone er wellicht anders uit komt te zien is dus zeker nog goed mogelijk. Als er in het diepste geheim aan iets gewerkt wordt is een mogelijke lancering op de MWC in 2020 mogelijk. Deze wordt eind februari georganiseerd en daarmee komt de smartphone exact een jaar na de lancering van de Mate X.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.