Er zijn beduidend minder pre-orders voor de nieuwe iPhone 11

Verkopen van de iPhone 11 starten zwak

Sinds deze week kunnen klanten de nieuwe iPhone 11 in pre-order zetten. In Nederland kunnen wij dit sinds gisteren. De eerste leveringen moeten dan volgende week al gaan plaatsvinden. Volgens verschillende retailers lopen de verkopen echter nog niet zo hard in vergelijking met de modellen van vorig jaar. Er is hier overigens wel een goede reden voor, aldus een analist.

Zwakke voorverkoop iPhone 11

Momenteel kent de nieuwe iPhone 11 een zwakke voorverkoop. Vooral de nieuwe ‘Pro’ modellen doen het nog niet goed en hebben deze moeite om klanten te trekken. Volgens verschillende retailers is er zelfs nu nog geen wachttijd op deze nieuwe modellen. Als je hem dus nu besteld krijg je hem ook zo spoedig mogelijk geleverd wanneer de levering kan starten. Wees dus nog niet gevreesd voor een backorder. De voorspelling is dan ook dat deze pre-orders momenteel 20% tot 30% lager uitvallen in tegenstelling tot de modellen van vorig jaar.

De meer betaalbare iPhone 11 heeft momenteel ongeveer een half miljoen pre-orders te pakken. Vorig jaar werden er echter nog 900.000 exemplaren geregistreerd op ongeveer hetzelfde tijdstip. Dit is dus een daling van ruim 40%. Vooral in China lijkt de verkoop nog niet van de grond te willen komen. Volgens bronnen komt dit doordat de iPhone 11 simpelweg geen voorbereiding heeft voor de ondersteuning van 5G. De Chinezen kijken in dat geval liever nog even verder.

Vertraging

In Amerika lijkt de verzending van nieuwe iPhone 11 Pro inmiddels vertraging op te lopen. Zo meldt de Amerikaanse provider Verizon dat zij de modellen met 256 GB op 27 september kunnen verschepen. De modellen met 512 GB zullen pas op 9 oktober geleverd kunnen worden. Bij AT&T lijken ze de vertraging inmiddels ook te erkennen. Vrijwel elke iPhone 11 zal daar pas begin oktober werkelijk verzonden worden.

Wanneer wij een rondje gaan doen bij onze providers in Nederland lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht. T-Mobile communiceert nog steeds de datum van 20 september. Bij KPN is het helemaal niet duidelijk wanneer ze de iPhone 11 in hun assortiment verwachten. Ditzelfde geldt overigens ook voor Vodafone. Bij Belsimpel kun je de iPhone 11 in combinatie met een abonnement ongeveer over een week verwachten. Wanneer je de iPhone 11 Pro los wilt bestellen moet je nog ruim 8 weken wachten volgens de voorraadstatus. Bij Mobiel.nl wordt de eerste levering op 20 september verwacht en bij deze webwinkel lijkt er dus ook nog niets aan de hand te zijn.

Wij zijn erg benieuwd of de vertraging op Amerikaanse grond ook effect heeft op Nederlandse bodem. Wij kunnen nu enkel afwachten wanneer de nieuwe iPhone 11 werkelijk geleverd gaat worden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.