De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Vergeet de Nokia 9.1, ze gaan verder met de Nokia 9.2 Pureview

De bestaande Nokia 9 is wellicht niet het succes geweest waar Nokia op gehoopt had. Al geruime tijd zou de Finse fabrikant werken aan een opvolger van dit model. Dit zou, hoe toepasselijk, de Nokia 9.1 PureView gaan heten. Deze laatste naam mogen wij nu vergeten, want de fabrikant zet zijn zinnen nu op de Nokia 9.2 PureView.

Betere eigenschappen Nokia 9.2 PureView

Volgens bronnen is de ontwikkeling van de Nokia 9.1 PureView per direct stopgezet. De basis blijft wellicht hetzelfde, maar de fabrikant heeft wel besloten om enkele zaken drastisch te wijzigen. Vooral onderhuids zullen er flink wat zaken wijzigen. De reden achter deze stap is simpelweg de concurrentie. De nieuwe Nokia 9.2 PureView moet wederom het absolute vlaggenschip worden van de fabrikant. Dit moet uiteraard ook in de specificaties goed merkbaar zijn.

De Nokia 9.2 PureView wordt waarschijnlijk uitgerust met de nieuwere Snapdragon 865 chipset. Volgens dezelfde bron is het wel goed mogelijk dat de befaamde Light camera technologie niet meer zijn terugkeer zal maken in dit model.

Camera

Een belangrijk punt is uiteraard de camera op dit nieuwe vlaggenschip. Op de bestaande Nokia 9 is dit uiteraard al een behoorlijk scala aan lenzen wat opvallend aanwezig is op de achterzijde. Volgens bronnen wil Nokia echter afscheid nemen van deze techniek. De keuze hiervoor zou mede komen door het gebrek aan support vanuit de toeleverancier na lancering. Toch geeft Nokia de moed niet op. Men heeft inmiddels een partner gevonden die de nieuwe cameramodule voor de Nokia 9.2 PureView zal leveren. Deze partner is mogelijk Toshiba.

Prijs en lancering

Volgens geruchten moet de Nokia 9.2 PureView in juni gelanceerd worden. Toch is het goed mogelijk dat de lancering nog over de zomervakantie wordt getild. Hierdoor zal de smartphone pas ergens in de herfst beschikbaar komen. Veel informatie over de adviesprijs is er nog niet, maar het is wel duidelijk dat Nokia hun nieuwste vlaggenschip niet rond andere lanceringen wil plannen. Het is goed mogelijk dat de fabrikant ditmaal voor een scherpere prijs zal gaan zoals wij dat kennen van de Nokia 8. Dit laatste model had wel de nodige klandizie dankzij een scherpe prijs en genoeg features.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.