De Galaxy Bloom was uiteindelijk toch de codenaam. De werkelijke naam is de Galaxy Z Flip.

Vergeet de Galaxy Bloom, het wordt de Galaxy Z Flip

Eerder deze week meldde wij nog dat de nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung de Galaxy Bloom zou heten. Een zeer betrouwbare lekker weet nu echter te melden dat deze naam niet correct is. De naam van de bewuste opvouwbare smartphone wordt de Galaxy Z Flip.

Codenaam

Eerder deze week doken de eerste foto’s op waarop de naam Galaxy Bloom te zien was. In datzelfde bericht zette wij al wat vraagtekens neer over de naam. De codenaam ‘Bloom’ zou nu ook doorgezet worden als naam van deze opvouwbare smartphone. Tijdens het de ‘geheime’ bijeenkomst werd nog gesproken over de Galaxy Bloom, maar al die tijd heeft de fabrikant gewoon nog de codenaam gebruikt. Het is nu echter duidelijk geworden dat deze smartphone gewoon de naam Galaxy Z Flip zal dragen. Dit is in zekere zin ook wat logischer.

Specificaties Galaxy Z Flip

Over de specificaties van de Galaxy Z Flip is al het nodige duidelijk. Zo wordt de smartphone geleverd met een 10 megapixels selfiecamera. Daarnaast wordt de opvouwbare smartphone geleverd met een 6.7 inch scherm. Dit scherm wordt nog met de oude schermbeveiliging geleverd zoals wij dit nu kennen op de Galaxy Fold. Hier is enkel voor gekozen om de prijs van de smartphone te drukken. De Galaxy Z Flip moet immers betaalbaar blijven. Naar verwachting wordt het model geleverd met de Snapdragon 855 chipset. Of deze chipset ook in Europa gebruikt zal worden is nog maar de vraag. Veelal kiest Samsung hier de Exynos chipset voor.

Laden

Op het gebied van het laden is er bij de Galaxy Z Flip ook flink bezuinigd. Zo is het inmiddels wel duidelijk dat draadloos laden niet tot de mogelijkheden zal behoren. Volgens de laatste berichten heeft de fabrikant er echter ook voor gekozen om het bedraad snelladen uit deze nieuwe smartphone weg te laten. Vanwege deze keuze zal de Galaxy Z Flip standaard geleverd worden met een 15W lader. Het zijn wellicht minder populaire keuzes, maar de keuzes zijn gemaakt om de prijs van deze smartphone verder te drukken.

Prijs en lancering

Het is duidelijk dat de smartphone op 11 februari aan het wereldwijde publiek voorgesteld zal worden. Op deze dag zullen ongetwijfeld alle details verder besproken worden. Zo zijn wij zeer benieuwd wat de prijs werkelijk zal worden. Samsung heeft als doel gesteld om in ieder geval een flink stuk goedkoper te zijn in vergelijking met de Motorola RAZR. De Galaxy Z Flip moet voor net geen € 1.000,= beschikbaar komen. Het is uiteraard de vraag of dit haalbaar is, maar alle aanwijzingen lijken hier inmiddels wel voor aanwezig te zijn.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.