De Apple iPhone 12 Pro Max heeft mogelijk al wat details prijsgegeven.

Veel informatie over de Apple iPhone 12 Pro Max gelekt

Na de lancering van de iPhone SE (2020) is ongetwijfeld deze iPhone 12 Pro Max de tweede smartphone waar menigeen angstvallig op zit te wachten. Tot op heden bleven de details nog erg vaag en ging het enorm kleine stukjes. Vandaag is er echter ontzettend veel informatie naar buiten gekomen over dit specifieke model. Wij kunnen niet anders dan deze details te delen met jullie.

iPhone 12 Pro Max groeit

In alle opzichten zal de nieuwe iPhone 12 Pro Max groeien ten opzichte van zijn voorganger. Wij waren al onder de indruk van het 6.5 inch scherm van zijn voorganger. De nieuwkomer zal echter voorzien worden van een 6.7 inch scherm. Volgens nieuwe berekeningen komt de smartphone dan uit op een afmeting van 160.84 x 78.09 x 7.39mm. Hij is hierdoor iets minder hoog, maar wel iets breder.

Om toch dit grotere scherm kwijt te kunnen in de iPhone 12 Pro Max heeft Apple het voor elkaar gekregen om de bezels en de metalen behuizing rondom een stuk dunner te maken. Zo zijn de bezels nu nog slechts 1.55mm dik. Bij zijn voorganger was dit nog ruim een millimeter dikker.

Kleinere notch

Het lijkt er sterk op dat de iPhone 12 Pro Max dit jaar uitgevoerd zal worden met een kleinere notch aan de bovenzijde. De geruchtenstroom rondom deze notch is echter nog niet klaar, want er schijnen momenteel twee testvarianten in omloop te zijn. Er is dus een model met de kleine notch en een model met de grote notch in de testfase gezet. Welke keuze Apple uiteindelijk zal maken is nog niet duidelijk.

Welke keuze de fabrikant ook zal maken, de notch zal altijd kleiner worden. De verschillende sensoren aan de bovenzijde zullen compacter ingezet worden. Op welke manier men alles wil samenvoegen blijft nog even de vraag.

Grotere cameramodule

De camera’s aan de achterzijde zullen in de nieuwe iPhone 12 Pro Max over nog meer techniek beschikken. Hierdoor zal de cameramodule op de achterzijde nog prominenter aanwezig zijn. Als toevoeging op de drietal camera’s aan de achterzijde wordt er de nieuwe LiDAR Scanner toegevoegd. Volgens bronnen zullen ook de individuele lenzen wat groeien. Hierdoor zullen de cameralenzen bij weinig licht nog beter presteren. Exacte afmetingen zijn tot op heden nog niet bekend.

De cameramodule komt hierdoor ongeveer een halve millimeter verder uit de behuizing. Wanneer men onderhuids niets had gedaan zou deze groei echter groter zijn. Onderhuids heeft men de module dus ook nog wat kleiner kunnen maken.1

Wijzigingen voor 5G

Onderhuids heeft Apple wel de nodige aanpassingen moeten doen aan de iPhone 12 Pro Max. Het wordt mogelijk de eerste smartphone die 5G zal ondersteunen vanuit Apple. Deze antenne heeft uiteraard ook zijn ruimte nodig. Elke individuele antenne schijnen ook flink gegroeid te zijn. Een andere aanwijzing voor de aanpassing is het verplaatsen van de simkaartslot naar de andere zijde.

De wijzigingen zijn mogelijk ook een hint naar aanpassingen om een grotere accu te kunnen plaatsen. Of de iPhone 12 Pro Max daadwerkelijk met een grotere accu geleverd zal worden is nog onduidelijk. In de aankomende maanden zal dit ongetwijfeld verder uitgelicht worden.

Lancering

De nieuwe iPhone 12 Pro Max zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon in september gelanceerd worden. Dit zal tegelijk gebeuren met de lancering van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro. Vanwege het huidige coronavirus worden de levering mogelijk pas in oktober of november opgestart.

Bij lancering zal de smartphone leverbaar worden in de kleuren grijs, goud en zilver. Er gaat momenteel een gerucht de ronde dat de befaamde blauwe kleur vervangen zal worden voor een groene kleur.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.