Verschillende groeperingen leggen nu hun focus op het platbranden van antennes voor 5G.

Vandalen vernielen 5G-masten vanwege complottheorie coronavirus

De uitrol van het 5G-netwerk stuit nu op enkele complottheorieën rondom het coronavirus. Je zou haast zeggen dat het uit een slechte film komt, maar niets is minder waar. In Nederland hebben vandalen inmiddels de eerste masten met succes in vlammen gekregen. Buiten Nederland zijn er inmiddels ook gevallen bekend waarbij een 5G-antenne opzettelijk in brand is gestoken.

Verschillende gevallen

Afgelopen weekend was er in Nederland wederom een 5G mast het slachtoffer van vandalisme. De eigenaar van deze mast, Cellnex Telecom, heeft inmiddels aangifte gedaan. Het bedrijf heeft vanmorgen na onderzoek moeten constateren dat de brand van buitenaf is ontstaan. Het is niet de eerste keer dat een 5G mast in deze regio het doelwit is geworden. In september werd in Deurne ook al een antenne opzettelijk vernield door deze in brand te steken. Op een elektriciteitshuisje, naast de mast in Liessel, werden nog de worden ‘Fuck 5G’ geschreven.

Niet enkel in Nederland worden dergelijke antennes door vandalen vernield. In Engeland hebben inmiddels meerdere van dergelijke antennes het moeten ontgelden. Er zijn daarnaast gevallen bekend dat in China vandalen tevens actief zijn geweest. De complottheorie rondom 5G en het coronavirus krijgt inmiddels serieus vorm en er worden daadwerkelijk maatregelen genomen door mensen die deze theorie ondersteunen.

Complottheorie 5G

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de complottheorie enkel maar meer aanhangers gekregen. Ver voor deze uitbraak was er al een grote groep mensen bezorgd over de straling van deze 5G-antennes. Uit onderzoeken en metingen blijkt dat deze straling nog steeds ver onder de norm blijft. De straling is, zo blijkt uit onderzoek, niet voldoende om de gezondheid te kunnen schaden. Volgens deze groep aanhangers zijn deze rapporten verbogen om zo alsnog een 5G-netwerk te kunnen opbouwen. Volgens hen klopt er dan ook niets van dit onderzoeksrapport.

Na de uitbraak van het coronavirus heeft deze groep een flink aantal aanhangers mogen ontvangen. Zo wordt de komst van 5G nu direct verbonden aan de uitbraak van het coronavirus. Er zijn hier echter nog wel verschillende meningen over. Zo roept de ene groep dat de straling van 5G juist de verspreiding van corona enkel maar versterkt en versneld. Daarom is het virus nu zo wereldwijd verspreid.

Een ander scenario is nog vreemder te noemen. Volgens deze groep is het coronavirus juist bedacht door alle overheden. Het ‘neppe’ virus zou de overheden in staat stellen om antennes te kunnen plaatsen op bijvoorbeeld scholen of openbare gebouwen. Met een complete of slimme lockdown kan de overheid deze gebouwen voorlopig sluiten en dus veilig antennes laten plaatsen.

Zorgelijke ontwikkeling

Het is zorgelijk te noemen dat 5G antennes nu opzettelijk in brand worden gestoken. “In deze tijden van corona is het extra belangrijk dat de verbindingen optimaal zijn. Iedereen moet 112 kunnen bereiken als dat nodig is.” reageert KPN. Op dit moment zullen er op bepaalde plekken in Liessel verminderd bereik zijn. Andere masten kunnen grotendeels wel de verbindingen in stand houden, maar er zullen altijd mensen zijn die geen verbinding hebben. Hoe lang dit ongemak zal duren is nog onbekend.

Niet enkel de 5G-antenne wordt met deze actie beschadigt. De complete mast zal uit de lucht moeten om veilig te kunnen werken en de schade te kunnen herstellen. Met deze acties komt de nationale veiligheid in het geding en dit mag uiteraard nooit de bedoeling zijn.

‘Gele Hesjes NL’

Op dit moment is er een Twitter-account actief welke gevonden kan worden onder de naam GeleHesjesNL. Op dit account wordt opmerkelijk veel gesproken over deze acties en de laatste updates geplaatst. Wie echter verantwoordelijk is voor dit account blijft vooralsnog onduidelijk. Zo werd snel de brandende mast in Liessel op Twitter geplaatst. Gisteren werd er nog een tweet geplaatst over een 5G-mast in opbouw in Drunen. Of dit account daadwerkelijk iets te maken heeft met deze vergeldingsacties is onduidelijk. Voor wat er nu geplaatst is lijkt het er wel sterk op.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.