Twijfelachtige afbeeldingen van de Google Pixel XE duiken op

Mogelijk werkt Google aan de Pixel XE.

Op het internet zijn enkele foto’s opgedoken van een nog totaal onbekende Google Pixel XE smartphone. De bron in kwestie heeft nog geen staat van dienst en moeten we dus voorlopig even als twijfelachtig zien. De gedeelde foto’s zijn daarnaast ook niet echt van de beste kwaliteit. We kunnen de lekker uiteraard wel een kan geven, want wellicht hebben wij hier te maken met een zeer vroeg conceptmodel.

Eerste details Pixel XE

We weten het niet zeker, en je kunt hiervan maken wat je wilt, maar een live foto met de instellingenpagina voor een mysterie-apparaat genaamd Pixel XE werd getweet door @Slashleaks . Een andere afbeelding van de instellingenpagina op de smartphone suggereert dat het apparaat wordt aangedreven door een octa-core chipset en een dual SIM-configuratie heeft. Een derde foto geeft aan dat het apparaat NFC-connectiviteit ondersteunt en als het echt is, heeft de telefoon een punch-hole selfiecamera bovenaan en in het midden van het scherm.

Geeft dit weer hoop?

De hoop van Google om de iPhone- en Galaxy S-modellen uit te dagen met de Pixel 4-line-up is nooit uitgekomen. En toen Google besloot om de Pixel 5 van rekenkracht te voorzien met de Snapdragon 765G in plaats van de Snapdragon 865, leek het erop dat er een verandering gaande was. De grotere “XL” -versie van de smartphone was verdwenen en alle geavanceerde functies, waaronder Face Unlock en Motion Sense, werden verwijderd. Het apparaat dat Google ontwierp voor degenen die een ‘pure’ Android-ervaring wilden, werd op een iets ander doel gericht. Geprijsd op € 699 en met een 6-inch scherm, de Pixel 5 was meer een smartphone uit het middensegment dan een geavanceerd apparaat. En hoewel snelle Android-updates in het verleden hebben geholpen om de modellen te verkopen, hoopten Pixel-fans echt dat Google iets anders bedacht had. En dat iets zou de Pixel XE kunnen zijn.

Sceptisch

Er is natuurlijk een (grote) kans dat het fotomateriaal allemaal nep is. In 2018 leken verschillende lekken te wijzen op de aanwezigheid van een super high-end Pixel Ultra inclusief een render van Ben Geskin; de Pixel Ultra bleek niet legitiem te zijn. Als je een grote Android-fan bent, hoop je echt dat er echt een Pixel XE komt, hoewel het moeilijk is om optimistisch te zijn als je bedenkt wat Google de afgelopen jaren met de Pixel heeft gedaan. Zeker, de Pixel 3a- serie was een geweldig idee, omdat het het fotografiesysteem van Pixel voor een veel lagere prijs naar de consument bracht. Maar terwijl hij zich concentreerde op de middenklasse, vergat Google dat er Android-fans zijn die bereid zijn te betalen voor de allerbeste hardware. Enkel dit laatste geeft ons weer een beetje hoop dat de Pixel XE ditmaal wel werkelijkheid zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De nieuwe Nokia 9.2 PureView wordt het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant.

Nokia 10 komt met Snapdragon 888

Volgend bericht
De eerste renders van de Samsung Galaxy S21 duiken op.

Officiële Galaxy S21 teaser gelekt

Gerelateerde berichten
Total
1
Share