Volgens laatste berichten gaat de Galaxy S10 de beschikking krijgen over een drietal camera's aan de achterzijde. De berichten komen vanuit Koreaanse media die melden dat iet alleen de Galaxy S10 hiermee wordt voorzien, maar ook midrange modellen kunnen in 2019 van deze nieuwe setup gebruik maken. Hiermee maakt de fabrikant een flinke stap in de richting van het betere camerawerk. 

Triple camera’s voor de Galaxy S10

Volgens laatste berichten gaat de Galaxy S10 de beschikking krijgen over een drietal camera’s aan de achterzijde. De berichten komen vanuit Koreaanse media die melden dat iet alleen de Galaxy S10 hiermee wordt voorzien, maar ook midrange modellen kunnen in 2019 van deze nieuwe setup gebruik maken. Hiermee maakt de fabrikant een flinke stap in de richting van het betere camerawerk. 

Triple camera

De nieuwe Galaxy S10 moet geleverd worden met de meest geavanceerde camerasetup die op dit moment leverbaar is. Dit betekent dat de high-end smartphone geleverd wordt met een 12 megapixels breedhoekcamera, een super-breedhoekcamera van 16 megapixels en een 13 megapixels telefotolens. Deze laatste lens zal zorgen voor een 3x optische zoom. 

Al geruime tijd staat Samsung bekend om hun goede camerakwaliteiten. De triplecamera-setup versterkt deze positie alleen maar. Voor begin 2019 is dit dan ook de smartphone die je moet hebben als het gaat om het camerawerk. Het is echter niet enkel de Galaxy S10 die deze setup mee zal krijgen. ook de meer betaalbare Galaxy A-serie moet standaard geleverd gaan worden met de nieuwe triplecamera-setup. Met deze setup wil de fabrikant een groter gat gaan slaan bij de directe concurrentie. 

Megapixelrace

Het belang van ‘zware’ camera’s wordt meer fabrikanten steeds meer duidelijk. De zogenoemde megapixelrace is dan ook dit jaar behoorlijk fel van start gegaan. Volgens bronnen wil Samsung volgend jaar een triplecamera gaan uitbrengen tot wel 32 megapixels voor de hoofdcamera. Ook de opkomende LG V40 ThinQ krijgt hoogwaardige camera’s mee waarbij de selfiecamera zelfs tot wel 40 megapixels gaat. ook Apple gaat mee in deze strijd en gaat ook hun iPhone’s in 2019 vermoedelijk voorzien van een drietal camera’s aan de achterzijde. Al is dit laatste enkel maar om mee te kunnen gaan in de strijd voor het aantal megapixels. 

Voor 2019 kunnen wij dus alvast voorzichtig de voorspelling doen dat een drietal camera’s aan de achterzijde meer een standaard gaat worden. in het geval van Samsung zal dit in ieder geval de nieuwe Galaxy S10 gaan betreffen en vermoedelijk ook de complete Galaxy A-serie. Wij zullen deze ontwikkeling uiteraard op de voet volgen. 

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.