Een vertraging in een frequentie voor 5G kan volgens KPN ook voordelen hebben.

Telfort en Yes Telecom verdwijnen van de markt

Sinds enkele jaren zijn de providers Telfort en Yes Telecom gevestigde namen in Nederland. Het moederbedrijf KPN zal echter deze merknamen laten vervallen en hierdoor komt er een einde aan een lange historie van beide merknamen. De start van deze migratie moet dit jaar nog van start gaan, aldus KPN.

Samenvoegen

De voordelen en diensten van Telfort en Yes Telecom zullen zeker niet gaan vervallen. Bestaande klanten van deze providers kunnen rekenen op dezelfde dienstverlening en zullen onder dezelfde voorwaarden door gaan.
Zo wil KPN de klantenservice van Xs4all en de aantrekkingskracht voor prijsbewuste consumenten van Telfort onderbrengen bij het KPN-merk. Enkel de naam KPN zal in toekomstige correspondentie gevoerd gaan worden.

Telfort

De geschiedenis van Telfort is erg rijk. De provider was in de beginjaren van mobiele telefonie in Nederland een zelfstandige provider. Telfort werd hierna overgenomen door de Britse provider O2 waarna ook de naam werd gewijzigd in O2. Het leven van O2 was in Nederland van korte duur en uiteindelijk kocht KPN het merk in 2005 weer terug. De sterke merknaam Telfort was weer terug op de Nederlandse markt.

Sinds jaar en dag staat Telfort bekend om zijn voordelige abonnementen en diensten. Ondanks dat de provider nu definitief van het toneel verdwijnt zal er voor bestaande klanten niets wijzigen. Zij kunnen nog steeds rekenen op de goedkope abonnementen volgens KPN. Volgens KPN ligt hier juist een kracht die binnen heel KPN goed gebruikt kan worden.

Yes Telecom en Simyo

Onder KPN vallen ook de merknamen Yes Telecom en Simyo. Voor de zakelijke markt biedt Yes Telecom goedkope mobiele abonnementen aan via het mobiele netwerk van KPN. Deze zakelijke tak zal ook onder de merknaam KPN gaan vallen. Opmerkelijk genoeg heeft KPN besloten om de merknaam Simyo wel te behouden. Voor de particuliere markt van enkel SIM-Only abonnementen wijzigt er dus vooralsnog niets.

Het verdwijnen van Telfort en Yes Telecom zal gefaseerd gaan verlopen. Volgens KPN zal de wijziging in 2019 en 2020 gaan plaatsvinden. Eind 2020 zullen beide merken in ieder geval niet meer terug te vinden zijn. De diensten en alle klanten zullen dan wel weer terug te vinden zijn onder de merknaam KPN.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.