Providers Tele2

Tele2 klanten kunnen data weggeven

Tele2 klanten kunnen data weggeven

Mobiel internet begint steeds belangrijker te worden en veel providers spelen dan ook handig op de vraag van mobiel internet. Ook Tele2 heeft nu een mooie manier bedacht om hun klanten in de dure decembermaanden tegemoet te komen. Klanten van Tele2 kunnen namelijk onderling data met elkaar delen. Zo kun je rond de feestdagen gewoon blijven appen met elkaar, waar je ook bent.

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden aan het weggeven van data verbonden. Zo kun je ten eerste enkel de data weggeven aan een andere klant van Tele2. Het is dus niet mogelijk om als Tele2 klant de overtollige data cadeau te geven aan een gebruiker van een andere provider. 

Klanten die een ‘normale’ databundel hebben kunnen tot maximaal 1 GB cadeau doen aan een vriend, kennis of familie. Dit cadeau gaat in blokken van 250 MB. Klanten die de beschikking hebben mogen ook maximaal 1000 MB weggeven. Klanten met een Unlimited data-abonnement kunnen uiteraard wel weggeven, maar niet ontvangen. Je hebt immers onbeperkt data.

Hoe kan ik het weggeven?

Als je graag iemand in datanood wilt helpen kun je diegene vanaf nu per direct helpen. Hiervoor moet je in de Tele2 applicatie, minimaal versie 5.1, naar jouw dashboard gaan. Hier kun jij gemakkelijk aangeven wie jij blij wilt maken met extra data. De extra data wordt dan direct bijgeschreven bij de andere klant en bij jou direct afgeschreven.

Zo lang jij genoeg data hebt kun jij 4 bundels van 250 MB cadeau doen. Dit mag dus ook vier maal naar dezelfde persoon. Jij hebt hierin de volledige controle en kun jij dus zelf bepalen wie jij in deze decembermaand helemaal blij maakt. Het is niet mogelijk om extra ingekochte datategoed te gebruiken om dat aan iemand cadeau te doen. Je kunt dus enkel de data schenken die jij maandelijks ontvangt.

Data delen

Het is niet de eerste keer dat een provider data laat delen met klanten. Het fysiek uitdelen van data is overigens wel weer nieuw. Bij providers zoals Vodafone kun je in een groepsabonnement wel de data onderling verdelen. Als iedereen echter evenveel data verbruikt valt er weinig te verdelen. 

Avatar voor Paul Herps

administrator
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.