Teaser toont Samsung Galaxy M30s met immense 6000 mAh accu

Samsung rust de Galaxy M30s uit met een 6000 mAh accu

Het is niet voor het eerst dat een smartphone wordt uitgerust met een enorme accu, maar voor Samsung is dat wel. De Galaxy M30s wordt de eerste smartphone vanuit de fabrikant met een accu welke groter is dan 5000 mAh. De nieuwe Galaxy M30s wordt geleverd, volgens de teaser van Samsung zelf, met een 6000 mAh accu.

Galaxy M30s

De nieuwe Galaxy M30s zal de opvolger worden van de bestaande Galaxy M30. Dit model beschikt nu nog over een accucapaciteit van 5000 mAh. Het is dus inmiddels wel duidelijk dat Samsung de M-serie heeft gekozen voor de smartphone met een grote accu. In deze serie wordt gebruik gemaakt van een scherm met de waterdruppel-notch, het Inifinity-V scherm. Voor wat nu bekend is wordt de Galaxy M30s uitgerust 6.4 inch Super AMOLED scherm met een maximale resolutie van 2400 x 1080 pixels.

Begin dit jaar werd zijn voorganger nog uitgerust met de Exynos 7904-chipset. Zijn opvolger moet uiteraard wel verschil gaan maken en deze zal dan vermoedelijk over de Exynos 9610-chipset gaan beschikken. De Galaxy M30s komt dan beschikbaar met 4 GB of 6 GB werkgeheugen. De opslag zal respectievelijk 64 GB of 128 GB zijn. Voor het camerawerk heeft de Galaxy M30s de beschikking over een triplecamera aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 48 megapixels. Ter ondersteuning is er nog een 8 megapixels ultrabreedhoeklens en een 5 megapixels dieptesensor beschikbaar. Voor de selfies kun je rekenen op een 16 megapixels camera.

Om de enorme accu van 6000 mAh te kunnen laden zal de Galaxy M30s standaard geleverd worden met een 25W snellader. Hoe lang het laden dan uiteindelijk nog gaat duren zal tijdens de lancering wel duidelijk gaan worden.

Grote accu’s

Het is niet voor het eerst dan een smartphonefabrikant grote accu’s toepast voor hun smartphone. Zo werd eerder de Moto G7 Power op de markt gebracht met een 5000 mAh accu. Er zijn echter ook fabrikanten die het nog bonter maken. Het minder bekende Oukitel heeft een smartphone op de markt gebracht met een accucapaciteit van maar liefst 10.000 mAh. Toch lijkt er tegenwoordig wel een limiet op te zitten hoe dik en zwaar een smartphone mag zijn. Eerder dit jaar probeerde het merk Energizer een smartphone op de markt te zetten met een accucapaciteit van 18.000 mAh. Helaas werd de benodigde funding niet gevonden en is het project afgebelazen.

Prijs en lancering

Op dit moment is het nog onbekend wanneer de Galaxy M30s werkelijk wordt gelanceerd. Aangezien Samsung wel met een teaser komt lijkt de lancering aanstaande te zijn. Het model zal mogelijk eerst in India beschikbaar komen waarna de uitrol naar Europa spoedig zal gaan volgen. De Galaxy M30s zal net als zijn voorganger wel weer interessant geprijsd zijn, echter wel iets duurder. Je moet immers rekening houden met het feit dat hij krachtiger is ten opzichte van zijn voorganger. Standaard zal hij geleverd gaan worden met Android 9.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Fairphone heeft vandaag de Fairphone 3 gelanceerd.

Milieuvriendelijke Fairphone 3 maakt zijn debuut in Berlijn

Volgend bericht

Drie modellen komen zeker bij de Galaxy S11

Modelnummers verklappen de komst van drie Galaxy S11 modellen

Gerelateerde berichten

Total
1
Share