TCL toont zeer betaalbare Flex V opvouwbare smartphone

TCL toont de Flex V betaalbare opvouwbare smartphone.

Met zijn Galaxy Z Flip-achtige ontwerp werd de nieuwe TCL Flex V onlangs getoond in Las Vegas op de 2022 Consumer Electronics Show (CES). Als je je afvraagt ​​​​waar TCL de bochten heeft genomen waardoor het zijn apparaat zogenaamd voor slechts $ 600 kan verkopen, vergeleken met $ 999,99 voor de opvouwbare clamshell van Samsung, heeft een reden voor de potentiële 40% besparing op de Flex V te maken met de chipsets die worden gebruikt op de twee modellen.

Hardware TCL Flex V

Terwijl de Galaxy Z Flip 3 wordt aangedreven door de Snapdragon 888-chipset, heeft de Flex V een Snapdragon 765G onder de motorkap. Het was toevallig de meest populaire chipset die in 2020 op mid-range handsets werd gebruikt. Hoewel we niet alles weten over de specificaties van de opvouwbare smartphone, kunnen we je vertellen dat het scherm, wanneer het wordt opengeklapt, een 22:9-beeldverhouding heeft. Daarnaast is het scherm lang en dun.

De dubbele hoofdcamera-array van het apparaat combineert 48MP- en 16MP-sensoren met een 44MP-sensor die wordt gebruikt om selfies te maken. de Galaxy Z Flip 3, ter vergelijking, is uitgerust met twee 12MP camera’s (met diafragma’s van f/1.8 en f/2.2) en een 10MP selfiecamera met een f/2.4 diafragma. In gesloten toestand laat de TCL Flex V niet zo’n grote opening tussen zijn twee helften als de Galaxy Z Flip 3 doet. Dit resulteert in een vouw die naar verluidt minder opvalt dan die zichtbaar is op het model van Samsung.

Schermen

Het Flex V-scherm heeft ook een resolutie van 1080 x 2400. En hoewel de verversingssnelheid voorlopig onbekend is, verwachten we geen 120 Hz verversingssnelheid op een clamshell met zo’n relatief lage prijs. De Flex V werkend houden is voorbehouden aan een batterij met een capaciteit van 3545 mAh zijn. Terwijl Android 11 was geinstalleerd in de Flex V dat op CES wordt weergegeven, zouden we Android 12 het eigenlijke apparaat moeten zien gebruiken wanneer het klaar is om te worden verzonden.

Een minpuntje is dat het externe beeldscherm van TCL’s Flex V met 1,1 inch veel kleiner is dan het 1,9 inch externe beeldscherm van de Galaxy Z Flip 3. Dit scherm wordt gebruikt voor notificaties en als zoeker voor selfies. Toen Samsung in 2020 de Galaxy Z Flip uitbracht, gebruikte het ook een 1,1-inch extern beeldscherm dat vanwege zijn kleine formaat veel klachten ontving. De Galaxy Z Flip 5G hield de grootte van het externe scherm hetzelfde voordat Samsung het verhoogde tot 1,9 inch op de Galaxy Z Flip 3 van vorig jaar.

Opvouwbare smartphones in opmars

Wat de TCL Flex V betreft, is de timing van de release van de telefoon op dit moment niet bekend. Volgens Counterpoint Research zouden de verzendingen in de opvouwbare sector tegen 2023 10x stijgen ten opzichte van de leveringen van 2020. En het aandeel van Samsung in deze markt wordt berekend om op een verheven 75% te blijven van de huidige 88%. Het bedrijf wil zijn Galaxy Z-merk meer mainstream maken in plaats van een nieuwigheid.

Senior analist Jene Park, hoofd van onderzoek naar opvouwbare apparaten, zegt:

Met een aanzienlijke prijsdaling, verbeterd ontwerp en uiterlijk zal Samsung zich waarschijnlijk richten op jongere klanten met de nieuwe opvouwbare Flip-smartphone. De nieuwe Galaxy Z-modellen krijgen ook S Pen-ondersteuning ; wat kan helpen bestaande Note-gebruikers te absorberen.

Park ziet Samsung in staat om de lege ruimte op de Chinese markt voor premium telefoons op te vullen en stelt: “Ondanks het feit dat het een verwaarloosbaar marktaandeel heeft, kan Samsung de vacante plek van Huawei veiligstellen; en het succes ervan kan bijdragen aan de totale verzending en verkoopvolumes voor zijn nieuwe opvouwbare telefoons.” Wereldwijd zag Samsung de verzendingen van zijn opvouwbare apparaten in 2021 verviervoudigen. Een deel van deze vraag vond plaats omdat de fabrikant de prijs voor de Galaxy Z Flip 3 kon verlagen.

Omdat onderdelen in prijs blijven dalen, zou Samsung in staat moeten zijn de prijzen voor zijn opvouwbare apparaten te verlagen, wat op zijn beurt de kosten voor het verkrijgen van benodigdheden zou moeten verlagen. Deze cyclus zou moeten doorgaan, aangezien opvouwbare prijzen jaar op jaar dalen, wat op zijn beurt leidt tot lagere prijzen en een hogere vraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
OnePlus 10 Pro komt in twee verschillende kleuren.

OnePlus 10 Pro-kleuren: wat te verwachten

Volgend bericht
De nieuwe Apple iPhone Flip komt in een hele serie aan opvallende kleuren beschikbaar.

Waarom is er nog geen opvouwbare iPhone?

Gerelateerde berichten
Total
1
Share