T-Mobile wil ook ononderbroken bellen bij Belgische grens

T-Mobile is momenteel in gesprek met Belgische providers om ook bij de Belgische grens ononderbroken bellen aan te kunnen bieden. Al eerder heeft T-Mobile deze techniek succesvol geactiveerd aan de Duitse grens. Hier was het een stuk eenvoudiger, omdat T-Mobile ook in Duitsland actief is. In Belgie ligt de kwestie anders.

T-Mobile is momenteel in gesprek met Belgische providers om ook bij de Belgische grens ononderbroken bellen aan te kunnen bieden. Al eerder heeft T-Mobile deze techniek succesvol geactiveerd aan de Duitse grens. Hier was het een stuk eenvoudiger, omdat T-Mobile ook in Duitsland actief is. In Belgie ligt de kwestie anders.

Ongemak

Je herkent het wel. Je bent nog in Nederland en je rijdt vlakbij de Belgische grens. Plotseling valt het gesprek weg omdat het signaal van T-Mobile in Nederland weg valt. De smartphone gaat op dat moment op zoek naar het sterkste signaal van een provider in Belgie. Uiteraard kun je hierna opnieuw bellen, maar het is wel een stukje ergernis waar velen wel eens mee te maken hebben gehad. Sinds kort is dit stuk ongemak over de complete Duitse grens weggenomen. Het signaal wordt automatisch overgenomen door T-Mobile Duitsland waardoor je ongestoord kunt blijven bellen. Nu wil T-Mobile dit stukje gemak ook compleet uitrollen aan de Belgische grens.

Gesprekken

De implementatie van de techniek is aan de Belgische grens helaas niet zo eenvoudig als bij de Duitse grens. In Belgie is T-Mobile immers geen actieve provider en moet het dus in gesprek gaan met Belgische providers. De provider overlegt dan momenteel ook met Proximus, Orange en Telenet om dit allemaal mogelijk te maken. Met wie de provider uiteindelijk gaat samenwerken is nog niet duidelijk. Hiervoor zijn de gesprekken nog te pril om hier al een concrete uitspraak over te doen.

Data en bellen

Er wordt nog wel een duidelijk onderscheidt gemaakt tussen bellen en mobiel internet. Wanneer je muziek aan het streamen bent of een video aan het bekijken bent zal de 4G verbinding wel wegvallen. Het opvangen van deze verbinding vergt meer technische aanpassing en T-Mobile is, naar eigen zeggen, nog niet zover. Enkel gesprekken zullen dus overgenomen kunnen worden door een andere provider in het grensgebied. Wanneer je aan het bellen bent via 4G zal de verbinding automatisch worden teruggezet naar 2G of 3G, want de techniek werkt alleen met circuitgeschakelde telefoontjes en niet met ip.

Wanneer je vanuit Nederland belt en je steekt de Belgische of Duitse grens over geldt op dat moment het tarief waar het telefoongesprek tot stand is gebracht. Voor veel klanten maakt het inmiddels niet meer uit welk tarief wordt gehanteerd aangezien bij veel abonnementen onbeperkt bellen in Europa al zit inbegrepen. Dat het gesprek wel in stand blijft bij een grensovergang is natuurlijk wel een prettig idee. Het is onbekend op welke termijn T-Mobile deze mogelijkheid ook aan de Belgische grens kan activeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Vodafone biedt sinds 2 maart nu ook Red Unlimited aan.

Vodafone start met testen van 5G in Maastricht

Volgend bericht
In Nederland is het merk Vivo totaal niet bekend. In China is het juist een vooruitstrevend merk. Zo was het de eerste fabrikant met een pop-up camera. De fabrikant staat er om bekend om innovatief te zijn, maar de komst naar Europa heeft helaas nog wat lang op zich moeten laten wachten.

Smartphones van Vivo komen ook naar Europa

Gerelateerde berichten
Total
1
Share