Al eerder hebben wij bericht over de mogelijke komst van e-sim. Vandaag heeft de provider officieel kenbaar gemaakt dat op enkele smartphones en tablets van Apple deze e-sim wordt ondersteunt. De nieuwe functie is per direct beschikbaar voor bestaande als nieuwe klanten, mits de iPhone wordt ondersteund.

T-Mobile start met de ondersteuning van e-sim

Al eerder hebben wij bericht over de mogelijke komst van e-sim. Vandaag heeft de provider officieel kenbaar gemaakt dat op enkele smartphones en tablets van Apple deze e-sim wordt ondersteunt. De nieuwe functie is per direct beschikbaar voor bestaande als nieuwe klanten, mits de iPhone wordt ondersteund.

e-sim

Met de komst van e-sim bij T-Mobile krijgt de nieuwe generatie iPhone’s dualsimondersteuning. Naast de fysieke simkaart kan de e-sim gebruikt worden voor een tweede abonnement. Voor e-sim is er geen fysieke simkaart nodig. E-simgebruikers kunnen bij T-Mobile twee keer per jaar gratis een nieuwe aanvragen. Dat is bijvoorbeeld nodig als klanten van telefoon wisselen. In Amerika is het gebruik van de e-sim inmiddels algemeen goed geworden, terwijl wij in Nederland nog werken met een fysieke simkaart. Niet elke smartphone ondersteunt de nieuwe techniek en daarom zijn veel providers nog wat voorzichtig met de introductie van deze techniek. Aangezien T-Mobile ook in Amerika actief is kon de nieuwe functionaliteit in Nederland redelijk eenvoudig worden geïntegreerd.

iPhone ondersteuning

Vooralsnog is slechts een handjevol smartphones geschikt voor e-sim. Momenteel zijn dit in Nederland enkel de iPhone XR, XS en de XS Max. Ook de smartphones van Google zijn geschikt voor deze nieuwe techniek. Het gaat hierbij om de Pixel 2 en nieuwer. Deze smartphones worden echter officieel niet in Nederland verkocht en derhalve biedt T-Mobile hiervoor ook geen ondersteuning voor aan. Naast de eerder genoemde iPhone’s worden ook de iPad Pro en iPad Air ondersteund, maar de Apple Watch nog niet. Deze laatste wordt vermoedelijk nog wel toegevoegd en T-Mobile zal hier spoedig over gaan berichten wanneer deze wordt ondersteunt.

Abonnementen

Zowel bestaande klanten als nieuwe klanten kunnen de e-sim aanvragen. Bestaande klanten kunnen de digitale simkaart voor een eenmalige vergoeding van € 5,09 aanvragen. Bij nieuwe klanten worden deze kosten niet gerekend. Voor bestaande klanten kan de e-sim aangevraagd worden via My T-Mobile en die te activeren door de QR-code te scannen. Je kunt via de website van T-Mobile ook de digitale simkaart bestellen waarna de QR-code per post wordt verstuurd.

Op de website van T-Mobile staat een duidelijke uitleg hoe de iPhone XR, XS en de XS Max ingesteld kunnen worden voor deze nieuwe techniek.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.