T-Mobile sluit winkels Tele2

De fusie van T-Mobile en Tele2 krijgt langzaam aan zijn vorm. Wat T-Mobile nu exact met Tele2 wil gaan doen is tot op heden nog niet helemaal duidelijk. Inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de fysieke winkels van Tele2 gesloten zullen gaan worden. De eerste winkel, in Alkmaar, is al gesloten sinds 1 april.

Sluiting winkels

De sluiting van de fysieke winkels van Tele2 komt wellicht als een verrassing, maar ergens was het wel te verwachten. Inmiddels is de eerste vestiging in Alkmaar gesloten. Op dit moment zijn er nog 17 winkels actief voor deze provider, maar deze zullen dit jaar nog gesloten worden of omgebouwd worden naar een T-Mobile winkel. Volgens de woordvoerder van T-Mobile is de ombouw naar een T-Mobile winkel afhankelijk van de locatie.

Op dit moment heeft T-Mobile al 124 winkels door heel Nederland. Dit kan dus meer worden indien er voor gekozen wordt om bepaalde Tele2 winkels om te bouwen naar T-Mobile.

Het personeel van deze winkels zullen hun baan vooralsnog behouden, echter zullen ze op de loonlijst van T-Mobile worden gezet. Voor het personeel waar de winkels definitief gesloten zullen worden zal er een passende oplossing gezocht gaan worden.

Andere strategie

Inmiddels heeft T-Mobile wel aangegeven dat ze met Tele2 een andere strategie willen gaan volgen. De kleinere provider biedt zijn diensten voornamelijk online aan en deze trend wil T-Mobile graag doorzetten. Fysieke winkels passen dan echter niet meer in het beeld die de provider voor zich heeft. De focus ligt bij Tele2 nu vooral op online verkopen en servicegerichtheid.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.