T-Mobile krijgt groen licht voor overname van Tele2

Vandaag heeft de Europese Commissie de overname van Tele2 door T-Mobile goedgekeurd. Vorig jaar december werd de overname door T-Mobile aangekondigd en een jaar later is deze overname dus ook daadwerkelijk rond. De samenvoeging van beide bedrijven zal begin 2019 gaan plaatsvinden.

Overname

De voorgenomen overname van Tele2 door T-Mobile riep bij verschillende partijen kritische vragen op. Zo was het de grote vraag of er nog wel voldoende concurrentie over zou blijven na de overname. De Europese Commissie heeft nu bepaald dat de concurrentie op de Nederlandse telecommarkt niet in het geding komt. Naast de drie grote spelers zijn er ook nog hoop MVNO’s op de markt waardoor het aanbod van telecomdiensten aanzienlijk blijft.

Met de overname wordt Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, 75% eigenaar van Tele2 in Nederland. De overige 25% blijft in handen van Tele2 zelf. T-Mobile betaald eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor deze overname.

De overname is volgens T-Mobile noodzakelijk om zo goed te kunnen gaan concurreren met partijen zoals KPN en VodafoneZiggo. Ook deze partijen bieden nu elke dienst aan op zowel het vaste als mobiele netwerk.

Innovatie

Met de overname van Tele2 beloofd T-Mobile ook een snellere uitrol van verschillende diensten. Zo wordt het voor de provider een stuk eenvoudiger om 5G versneld uit te rollen. Dit komt mede door het feit dat Tele2 en T-Mobile al veel masten met elkaar delen. Ook wil T-Mobile de dienstverlening op het gebied van vaste telefonie, internet en televisie verder uitbreiden. Hiervoor moet een uitgebreid glasvezelnetwerk beschikbaar gaan komen.

Tele2 blijft zelfstandig

Het merk Tele2 zal zeker niet van de markt gaan verdwijnen na de overname. T-Mobile heeft de belofte gedaan dat het merk als zelfstandige provider blijft bestaan. Hierdoor zal het bedrijf nog steeds zijn eigen prijzen blijven hanteren. Het verschil is dat Tele2 zijn eigen netwerk zal overdragen aan T-Mobile. Met deze overgang zal Tele2 weer afhankelijk gaan worden van het netwerk van T-Mobile, net als enkele jaren eerder.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.