T-Mobile vanaf 2 oktober met een landelijk dekkend 5G-netwerk.

T-Mobile komt met Unlimited 5G ready abonnement

T-Mobile werkt graag vooruit op de zaken. Het is daarom de eerste provider die een echt 5G-abonnement op de markt brengt. Nu heb je er werkelijk helemaal niets aan, maar de provider beloofd deze klanten dat zij als eerste 5G kunnen gebruiken wanneer dit beschikbaar is. Je zult echter nog wel even geduld moeten hebben, want de frequentieveiling vindt pas in juni plaats.

Smartphones

Momenteel is het aanbod van 5G-smartphones nog behoorlijk beperkt in Nederland. Toch is de verwachting dat nieuwere modellen in het eerste kwartaal wel 5G zullen ondersteunen. Het aanbod van deze smartphones zal in de aankomende periode dus flink stijgen, aldus T-Mobile. Je zult dus wel een smartphone moeten kiezen die ook over een 5G-antenne en modem beschikt. In de specificaties kun je dit natuurlijk snel terugvinden. Op deze manier kun je als een van de eerste gebruik maken van het razendsnelle 5G-netwerk van T-Mobile.

Unlimited 5G ready

Het nieuwe 5G-ready Unlimited abonnement is eigenlijk niet veel anders in vergelijking met het bestaande aanbod. Het is simpelweg een uitbreiding van het bestaande aanbod. Zo kun je dus ook met dit abonnement gewoon onbeperkt bellen in Nederland en in de EU. Als extra biedt T-Mobile extra veilig mobiel internet. Via ingebouwde antivirussoftware wordt onveilig dataverkeer van websites en apps direct geblokkeerd.

Zoals gezegd heb je feitelijk nu nog niets aan dit abonnement. Toch zal het abonnement in februari beschikbaar komen. Zodra 5G beschikbaar is zul je dit direct merken in de downloadsnelheid. Het Unlimited 5G ready kost € 37,50 per maand en is hiermee € 2,50 duurder ten opzichte van het ‘reguliere’ Unlimited’ abonnement. De veiling voor de 5G-frequenties zal pas in juni plaatsvinden. Tot deze tijd heb je er dus sowieso nog niets aan. Je moet dus wel even geduld hebben alvorens je als eerste gebruik kunt maken van 5G.

Als eerste 5G

T-Mobile heeft vanaf de eerste dag al geroepen dat ze de eerste zullen zijn die 5G zal aanbieden aan consumenten. Aan dit woord is niets gelogen door vroegtijdig met dit abonnement te komen. Het is nu nog de vraag wanneer het 5G-netwerk werkelijk actief zal zijn. Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt T-Mobile meldt hierover het volgende:

“We liggen op schema om als eerste in Nederland een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. We bieden daarom de klanten met een 5G toestel in combinatie met dit uitgebreidere Unlimited abonnement nu al de zekerheid en de primeur om als eerste toegang te krijgen tot dit allernieuwste 5G netwerk. Klanten weten nu al precies wat het allernieuwste 5G Unlimited abonnement gaat kosten en zijn klaar voor de volgende stap in telecom.”

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.