T-Mobile introduceert Recycle Deal

Provider T-Mobile heeft vandaag een nieuwe abonnementsvorm geïntroduceerd. Het gaat hierbij om Recycle Deal. Hierbij betaald de gebruiker per maand minder voor het toestel, echter wordt er wel verwacht dat deze na de looptijd van het abonnement weer wordt ingeleverd bij T-Mobile. Eventueel overkopen behoort bij T-Mobile ook tot de mogelijkheden.

Recycle Deal

De constructie rondom dit abonnement is niet geheel nieuw. In de periode van 2012 tot 2014 hadden de providers KPN, Telfort en Hi al dergelijke constructies. Het grote verschil is nu echter wel dat de smartphone niet perse ingeleverd hoeft te worden. Bij T-Mobile kun je zelf, na de looptijd, bepalen of je de smartphone wilt houden of niet. Indien je hem wilt houden betaal je het verschil wat de smartphone normal kost en wat je maandelijks al hebt betaald. Bij Recycle Deal kun je alleen kiezen uit een looptijd van twee jaar en heb je enkel de keuze uit high-end smartphones. ndien je het toestel bij de provider inlevert gaat T-Mobile de smartphones recyclen of refurbishen. Hiermee wil de provider de eerste stap zetten naar een groener klimaat.

Rekenvoorbeeld

Door te kiezen voor Recycle Deal kun je toch een mooie besparing hebben op de smartphone. Als je bijvoorbeeld nu voor een iPhone 8 64 GB kiest betaal je maandelijks € 30,- in het geval van een normaal abonnement. Bij Recycle Deal betaal je slechts € 24,- per maand. Aan het einde van de looptijd is de smartphone dan nog € 144,- waard. in het geval van Recycle Deal kun je kiezen om dit restantbedrag te betalen en zo eigenaar van de smartphone worden. Je kunt het toestel ook terugsturen naar T-Mobile. Je betaald dan niets bij en de provider zorgt voor de groene afwikkeling van de smartphone. Er zitten uiteraard wel voorwaarden aan het terugsturen. Normale gebruikerssporen mogen aanwezig zijn. Waterschade of barsten in het scherm vallen hier echter niet onder. Op dat moment krijg je het toestel terug en moet je alsnog het restantbedrag betalen.

Per direct

De Recycle Deal is per direct beschikbaar, maar wel enkel wanneer je kiest voor een nieuw abonnement of wanneer je het contract verlengt. Enkel bepaalde high-end toestellen komen in aanmerking voor de Recycle Deal. Op de website van T-Mobile staan de deal uitvoerig beschreven en kun je alle voorwaarden goed nalezen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.