T-Mobile en KPN gooien 5G-netwerk volgende week open

Vanaf 28 juli kunnen klanten van T-Mobile en KPN ook gebruik maken van 5G.

Nadat Vodafone hun 5G-netwerk recentelijk (deels) heeft open gezet volgen nu ook T-Mobile en KPN. Deze laatste twee providers zullen hun netwerk volgende week actief maken. Het activeren van dit netwerk gebeurd nu dus vlak nadat de frequentieveilingen officieel zijn afgerond. Dit is dus goed nieuws voor de mensen die inmiddels al de beschikking hebben over een smartphone met 5G-ondersteuning.

T-Mobile 5G

Provider T-Mobile heeft aangegeven dat hun 5G-netwerk op dinsdag 28 juli actief gezet wordt. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen om deze nieuwe frequentie live te kunnen zetten. Daarnaast zullen klanten met een 5G-ready abonnement, en dus ook een 5G smartphone, overgezet worden op dit nieuwe netwerk. Klanten met een Unlimited of Unlimited Plus abonnement kunnen het netwerk gebruiken zonder kosten. Klanten die een T-Mobile Go-abonnement hebben kunnen 5G optioneel activeren. Hiervoor zullen wel extra kosten in rekening gebracht worden. Op dit moment is het echter onduidelijk welke kosten de provider hiervoor zal doorrekenen. Het is daarnaast nog niet mogelijk om deze bundel op voorhand te activeren.

T-Mobile heeft aangegeven dat ze hun 5G-verbinding via de 700 mHz frequentie zullen aanbieden. Volgens de provider is deze frequentie uitermate geschikt voor een stabielere internetsnelheid. Wie vanaf dinsdag 28 juli gebruik zal maken van het 5G-netwerk kan nog wel eens voor verrassingen komen te staan. De provider geeft aan dat de snelheid nog niet overal optimaal is. Niet elke frequentieband kan momenteel nog volledig ingezet worden, aldus T-Mobile. Wij verwachten daarnaast dat de snellere internetverbinding niet niet direct in heel Nederland beschikbaar is. De landelijke dekking wordt pas aan het einde van dit jaar verwacht.

KPN

Bij KPN denkt men een stuk kleiner en gaat alles een stuk gefaseerder. Per disndag 28 juli zullen enkel de Randstad en Eindhoven beschikking hebben over het 5G-netwerk van KPN. De landelijke dekking wordt pas volgend jaar ergens verwacht. In de aankomende periode zullen er overigens in een snel tempo steden aan toegevoegd worden. Bij KPN is het niet noodzakelijk om een bepaald abonnement te hebben. Wel moet uiteraard de smartphone geschikt zijn voor de snelle internetverbinding.

Vodafone

Sinds enkele maanden heeft Vodafone hun 5G-netwerk al actief. Dit netwerk is overigens nog niet landelijk dekkend. Daarnaast maakt de provider gebruik van de frequenties voor 4G. Hierdoor is het voordeel in snelheid minimaal te noemen. Het is nog onduidelijk wanneer deze provider daadwerkelijk zal overstappen op hun verkregen frequenties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Samsung heeft onverwachts de Galaxy Z Flip 5G gelanceerd.

Samsung lanceert onverwachts de Galaxy Z Flip 5G

Volgend bericht

De Apple iPhone 12 Pro Max heeft mogelijk al wat details prijsgegeven.

Apple iPhone 12 wordt mogelijk op 8 september gelanceerd

Gerelateerde berichten

Total
14
Share