Surface Duo: Microsoft onthult opvouwbare smartphone met twee schermen

Microsoft komt eind volgend jaar met de Surface Duo, een opvouwbare Android-smartphone met twee schermen. Dit onthulden ze gisteren tijdens het eigen Surface event, waar aanwezigen zich konden vergapen aan een prototype van het toestel. Een deel van de aankondigingen lekte eerder al uit, maar dit kwam stiekem toch wel als een verrassing. 

Surface Duo

Het is voor Microsoft het eerste toestel sinds de release van de Nokia Lumia 650 in 2016. Tevens is het de eerste smartphone in de Surface-lijn en ook nog eens met Android. Daarnaast lijkt de Duo op het kleine broertje van de ook aangekondigde Surface Neo – een tablet met een dubbelscherm. Het enige verschil is dat de Surface Neo zal gaan draaien op Windows 10X, een aangepaste versie van Windows 10 voor o.a. tablets. Wel zullen beide toestellen voorzien zijn van de Microsoft-apps voor Android.

360 graden

De Surface Duo heeft twee 5,6 inch schermen, die 360 graden draaibaar zijn. In hun ‘uitgerekte stand’ vormen ze samen een 8,3 inch tablet .
Volgens Wired – die al een preview van de Surface Duo hadden gekregen voordat ‘ie werd aangekondigd – is er in de Duo een Snapdragon 855 te vinden, een ARM-processor van Qualcomm. Over het formaat is nog niets zeker, aangezien het gehele ontwerp van het toestel nog niet volledig is vastgelegd. Zo is er nog sprake van een discussie over de aanwezigheid van een achtercamera. Duidelijk is dat de Surface Duo lijkt op een gebroken tablet en dat ‘ie stiekem iets te groot is voor een mobiel apparaat, zeker in vergelijking met wat er nu verkrijgbaar is.

Android

Toch blijft het meest bijzondere van deze aankondiging dat de Surface Duo op Android zal gaan draaien – en dus ook Google-apps zal hebvben. Tijdens het event ging het om een aangepaste versie van Android 9 Pie. Rond die tijd zal er vast wel weer een nieuwe versie zijn. Sowieso slim van Microsoft dat ze Android langzaam maar zeker beginnen te accepteren als extra besturingssysteem.

Of dit toestel aan zal gaan slaan… de tijd zal het uitwijzen. Het idee is tof en aan de trailer zal het in ieder geval niet liggen:

Standaard afbeelding
Nichal Joosse
Nichal is van alle markten thuis, een geboren stuiterbeest. Van muziek produceren en plaatjes draaien tot aan designen, creatief bezig zijn en het schrijven van kilometers tekst.Zijn eerste mobiele telefoon was een opklapbare Motorola, zonder Snake. Nu heeft 'ie een knalgele iPhone XR, zonder Snake.
Artikelen: 2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.