Specificaties van de Samsung Galaxy XCover Pro lekken vroegtijdig uit

De nieuwe Galaxy XCover Pro zal begin februari in Nederland leverbaar worden.

Afgelopen maand waren er al tekenen dat de Galaxy XCover Pro binnenkort zijn intrede zou maken. Exacte details over de smartphone waren er tot op heden nog niet. Er waren ook nog geen duidelijke afbeeldingen van beschikbaar. Tot nu toe was het gissen was de nieuwkomer ons zou brengen, maar vandaag zijn vrijwel alle details naar buiten gekomen.

Specificaties XCover Pro

De Samsung Galaxy XCover Pro, met modelnummer SM-G715F, heeft in de afgelopen weken al de nodige certificeringen ontvangen. Het is nu duidelijk dat de smartphone aangedreven worden door de Exynos 9611 chipset met 4 GB werkgeheugen. Standaard zal hij worden geleverd met Android 10 en kun je rekenen op 64 GB opslag. Op dit moment is het helaas nog onduidelijk of de XCover Pro met uitbreidbaar geheugen beschikbaar komt. Gezien de aard van de smartphone moeten wij er wel serieus rekening mee houden dat dit niet het geval is.

De XCover Pro wordt geleverd met een 6.3 inch 20:9 FHD+ LCD-scherm. De XCover Pro komt zonder in-display vingerafdrukscanner. Deze scanner is in de zijkant geplaatst. In de linkerbovenhoek is een gat in het scherm waarin de selfiecamera is verwerkt. De selfiecamera heeft een resolutie van 13 megapixels. Aan de achterzijde is een dualcamera beschikbaar. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 25 megapixels. Deze camera wordt nog ondersteunt door een 8 megapixels ultrabreedhoeklens.

Het ruige werk

Zoals wij het inmiddels gewend zijn van deze serie is de nieuwe XCover Pro wederom geschikt voor het ruigere werk. Waar menig smartphone stopt met werken zie je dit model gewoon nog door gaan. Dit is dan ook de kracht van deze smartphone, want voor de specificaties hoef je het niet te doen. Zo beschikt deze XCover Pro over de felbegeerde IP68-certificering. Dit betekent dat hij stof- en waterdicht is. Daarnaast beschikt de smartphone over de MIL-STD-810 certificering.

Prijs en beschikbaarheid

Alhoewel Samsung de smartphone nog moet lancering lijkt het al wel duidelijk te zijn wat hij ongeveer moet gaan kosten. Begin februari zal hij in de schappen moeten liggen en dus ook in Nederland beschikbaar zijn. Wij moeten rekening houden met een adviesprijs die rond de € 500,- ligt. De exacte beschikbaarheid en adviesprijs zal uiteraard bij de lancering kenbaar worden gemaakt. Een datum van lancering is helaas nog niet kenbaar gemaakt, maar lang zal het niet meer duren als wij het bovenstaande mogen geloven.

Update 08-01-2020: de smartphone is inmiddels door Samsung gelanceerd tijdens een kleine evenement in Finland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

OnePlus toont de One Concept met onzichtbare camera's achter het glas.

OnePlus One Concept getoond op de CES

Volgend bericht

Alcatel lanceert de Alcatel 3L, 1S, 1V en de nieuwe 1B.

Alcatel lanceert de vernieuwde 3L, 1S, 1V en de 1B

Gerelateerde berichten

Total
1
Share