Specificaties van de Oppo Reno 3 mogelijk al gelekt

Mogelijk zijn de specificaties van de Oppo Reno 3 al bekend.

Recentelijk heeft Oppo de Reno 2 gelanceerd. Volgens bronnen werkt de fabrikant nu al aan de opvolger van deze Reno 2. De specificaties van deze smartphone zijn via het sociale netwerk Weibo online gezet. Je kunt je dan wel oprecht vragen of de specificaties kloppen, dus wij zullen het een en het ander met een korreltje zout innemen.

Verbeterde features

Als wij een snelle blik werpen op deze lijst van specificaties vallen enkele zaken op. Zo wordt de Reno 3 geleverd met een 90 Hz scherm. Dit zal ons niet verbazen. Steeds meer fabrikanten zetten in op een hogere verversingsfrequentie tot wel 120 Hz. Dat de Reno 3 uitgerust wordt met een 90 Hz scherm lijkt wel een logische stap te zijn en een prima upgrade op de bestaande Reno 2.

De vernieuwde Reno 3 zal standaard 5G ondersteunen. Al eerder werd duidelijk dat Oppo zich meer wilde gaan toeleggen op 5G. Hier is het dan ook geen verrassing dat deze smartphone standaard de ondersteuning voor 5G zal aanbieden. De bestaande camera’s op de Reno 2 zijn al indrukwekkend, maar het kan blijkbaar altijd beter. Deze camera’s zijn het hart van een belangrijke set features op deze aankomende Reno 3.

Technische specificaties Reno 3

Voor zover wij de lijst met specificaties kunnen geloven krijgt de Reno 3 de beschikking over een 6.5” AMOLED touchscreen met een maximale resolutie van 1080 x 2400 pixels. In dat opzicht is er dus qua formaat en resolutie niets aan het scherm gewijzigd in vergelijking met de bestaande Reno 2. Enkel de hogere verversingsfrequentie is een nieuwe toevoeging in de lijst van features.

De quadcamera aan de achterzijde krijgt nog een kleine boost. Zo beschikt de hoofdcamera over de 60MP Sony IMX686 sensor. Ook wordt er gesproken over de aanwezigheid van een 5x telefotolens, een ultrabreedhoeklens en een zwart-wit sensor. Het is nu nog niet duidelijk welke kant Oppo op wil gaan met het design van de Reno 3. De selfiecamera heeft een maximale resolutie van 32 megapixels, maar of deze ook weer achter het scherm naar boven komt is nog onduidelijk. Het is goed mogelijk dat de Reno 3 hier weer een andere setup tegemoet kan zien

Ook op het gebied van de accu en het snelladen is er goed nieuws te melden. Zo groeit de accu naar 4500 mAh en ondersteunt de Reno 3 30W snelladen dankzij VOOC 4.0. De ondersteuning voor het draadloos opladen van deze smartphone zal helaas nog achterwege blijven.

Voor de rekenkracht heeft Oppo gekozen voor de Snapdragon 735 chipset met 8 GB werkgeheugen. Er zullen varianten beschikbaar komen met 128 GB opslag of 256 GB opslag.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Reno 3 gelanceerd zal worden is nog onduidelijk. Een feit is wel dat dit model pas begin volgend jaar mogelijk zijn intrede zal maken. Volgens dezelfde bron zijn er inmiddels ook wat prijzen gecommuniceerd. De versie met 128 GB opslag zal omgerekend € 430,- moeten kosten in China. De versie met 256 GB zal omgerekend € 465,-. De prijzen in Nederland zullen dus nog wel een stuk hoger liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Galaxy S11 krijgt magnifieke zoommogelijkheden dankzij Space Zoom.

Galaxy S11 komt met grotere accu met ‘Space Zoom’

Volgend bericht
Grotere schermen voor de complete lijn van de Galaxy S11.

Galaxy S11 komt met enorme schermen en vijf varianten

Gerelateerde berichten
Total
1
Share