Specificaties van de Motorola One Power gelekt

Op Twitter zijn enkele specificaties gelekt van de nog aan te kondigen Motorola One Power. Detials over de camera en processor zijn nu bekend. Het is dit jaar de eerste Motorola smartphone die voorzien is van Android One en inmiddels de tweede smartphone van het merk zelf sinds de Moto X4. De ontwikkeling van de smartphone is momenteel in vole gang en de introductie wordt in juli verwacht.

Specificaties Motorola One Power

Net als de Moto G6 Plus krijgt ook de Motorola One Power de beschikking over de Snapdragon 636 chipset. Deze wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen. Vor de opslag zal er 64 GB beschikbaar zijn. Vooralsnog is het onduidelijk of deze opslag verder uitbreidbaar is met een microSD-kaart. Aan de achterzijde zien wij een dual-camera setup met een 16 megapixels camera en een 5 megapixels camera. Onder deze camera’s is de vingerafdrukscanner gemonteerd. Aan de voorzijde is ook weer een 16 megapixels camera gemonteerd die ook de omgeving kan scannen. Hierdoor kan de smartphone razendsnel de juiste camerasetting toepassen voor de scherpste foto. Zaken zoals Bluetooth, 4G, WiFi en NFC behoren inmiddels tot de standaard en kunnen wij dus ook op deze Motorola One Power verwachten.

Al eerder was de Motorola One Power gespot. Ook toen viel ons op dat de Moto merknaam is vervallen op zowel de smartphone zelf als in de naamgeving. Vooralsnog lijkt deze trend doorgezet te worden en wordt het een van de eerste smartphones van Motorola zonder de merknaam Moto.

Android One

De nieuwe Motorola One Power moet onderdeel worden van Google’s Android One programma. Hierbij krijgen smartphones enkel de kale versie van Android geïnstalleerd. Het voordeel van deze kale versie is dat er snel updates beschikbaar komen en geïnstalleerd kunnen worden. Hiermee verklaart ook de naam One in de naamgeving van de smartphone. Met de komst van deze Motorola One Power wordt het de tweede smartphone van de fabrikant die met dit besturingssysteem geleverd gaat worden. Vorig jaar bracht Motorola al de Moto X4 op de markt. Motorola was bezig met de ontwikkeling van zijn opvolger, de Moto X5, maar deze heeft de fabrikant gestaakt. Hiermee lijkt de Motorola One Power de enige opvolger te kunnen worden van de Moto X4 gezien het Android One besturingssysteem.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.