Specificaties van de Huawei Mate 20 Lite gelekt

Gisteren hadden wij al en bericht geplaatst over de nieuwe Mate 20 Lite. Tot die tijd was er helaas nog niets bekend over de specificaties echter vandaag is hier meer duidelijkheid in gekomen. In dezelfde TENAA database zijn nu ook de specificaties verschenen van de goedkoopste variant van de complete Mate 20-serie.

Specificaties

De nieuwe Mate 20 Lite wordt geleverd met een 6.3 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Aan de achterzijde zien wij een dualcamera-setup. De hoofdcamera heeft een resolutie van 20 megapixels en deze wordt bijgestaan door een 2 megapixels sensor. onze deze camera’s vinden wij ook weer een vingerafdrukscanner terug. Deze zelfde achterzijde is compleet opgetrokken uit glas. Dit doet ons vermoeden dat ook deze goedkoopste versie de mogelijkheid heeft om draadloos op te laden.

Aan de voorzijde heeft de fabrikant besloten om een indrukwekkende 24 megapixels camera in te bouwen. Op het gebied van camerawerk mag er dus zeker al niet geklaagd worden.

De nieuwe Mate 20 Lite wordt geleverd met de Kirin 710-chipset. Deze wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en is er standaard 64 GB opslag beschikbaar. De Mate 20 Lite wordt voorzien van een accu met een capaciteit van 3650 mAh. Vooralsnog wordt de smartphone standaard geleverd met Android 8.1, maar het is goed mogelijk dat bij de lancering Android P standaard vanuit de doos wordt geleverd. Dit laatste moeten wij dus nog even afwachten. 

Beschikbaarheid

Wij zullen nog even geduld moeten hebben alvorens de Mate 20 Lite wordt gelanceerd. Als wij de huidige tendens van introductie blijven hanteren zal de Mate 20-serie vermoedelijk in oktober beschikbaar gaan komen. Nu de Mate 20 Lite al is gecertificeerd kan ons ook doen vermoeden dat dit model wellicht iets eerder op de markt komt. Enkel de tijd zal ons leren wat hiervan klopt. Wij houden de vorderingen rondom deze smartphone uiteraard in de gaten.

Zoals wij Huawei kennen zal ook deze Mate 20 Lite weer aantrekkelijk geprijsd worden. Hierdoor kan de fabrikant al voor behoorlijk wat opschudding zorgen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.