Specificaties van de Honor 8X gelekt

Honor is flink aan de weg aan het timmeren en de nieuwe 8X moet het merk nog beter op de kaart gaan zetten. De nieuwe 8X moet de directe opvolger gaan worden van de bestaande 7X en in alle opzichten zal het nieuwe model zijn bestaande voorganger overtreffen. Later deze week zal de 8X en de 8X Max officieel gelanceerd worden. De specificaties van de nieuwe 8X zijn echter nu al volledig gelekt.

Specificaties

onder het modelnummer JSN-AL00 is de 8X bij de TENAA gelekt. Gek genoeg zijn er nog geen afbeeldingen beschikbaar van dit model, althans, nog niet. De 8X wordt uiteraard met een wat kleiner scherm geleverd ten opzichte van de 8X Max. Zo wordt dit ‘kleinere’ model geleverd met een 6.5 inch touchscreen. De 8X is door het kleinere scherm ook in alle opzichten een stuk kleiner. Zo weegt dit model slechts 175 gram en hierdoor is deze smartphone wat makkelijker in de hand te houden. Met het verkleinen van de 8X komt er ook weer een keerzijde aan het verhaal. Dit model zal geleverd gaan worden met een 3650 mAh accu in plaats van de 4900 mAh accu in de 8X Max. Wij hopen dat dit laatste niet de prestaties van de smartphone gaat beïnvloeden.

Gek genoeg zal de 8X wel weer wat betere camera’s aan boord hebben. iets wat je normaal niet verwacht. Zo wordt de smartphone geleverd met een 16 megapixels selfiecamera en an de achterzijde zien wij een 20 megapixels camera terug met een 2 megapixels sensor. Over de chipset is nog weinig bekend. Wel is er een kloksnelheid gemeten van 2.2 Ghz. Dit doet ons vermoeden dat de fabrikant gekozen heeft voor de Snapdragon 660 of Huawei’s eigen Kirin 710 chipset. Bij de uiteindelijke lancering zal hier meer duidelijkheid in gaan komen.

Varianten

Over de prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend. Wel weten wij dat de 8X geleverd zal worden in een variant met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Daarnaast komt er een model beschikbaar met 6 GB en 128 GB opslag. Uiteraard wordt de smartphone geleverd met Android 8.1. Eind deze week zal alle informatie beschikbaar gaan komen over beide modellen. Dan wordt het ook duidelijk wanneer de 8X werkelijk beschikbaar komt en voor welke prijs. Wij kunnen nu al niet wachten op deze lancering.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.