Specificaties HTC U12 Life gelekt

Op het internet zijn specificaties opgedoken van de aankomende U12 Life. Het model moet de lichtere versie worden van de bestaande U12. Toch beschikt de nieuwe U12 Life wel over enkele high-end features die wij ook op het vlaggenschip al tegenkomen. Het is een strategie die andere fabrikant inmiddels ook omarmt hebben. De U12 Life moet dus in ieder geval een betaalbare variant worden ten opzichte van zijn grote broer.

Specificaties

Net als zijn grote broer zal de U12 Life ook de beschikking gaan krijgen over een 6 inch touchscreen en een schermratio van 18:9. Op het gebied van de resolutie moet wel wat ingeleverd worden. Zo is de maximale schermresolutie 2160 x 1080 pixels. Ondanks dat hier op ingeleverd moet worden is het nog wel een respectabele resolutie voor een dergelijk model. Ook onderhuids moet de nieuwe U12 Life wat inleveren. Zo wordt de smartphone geleverd met de minder krachtige Snapdrgon 636-chipset. Voor de ondersteuning van deze rekenkern is er standaard 4 GB werkgeheugen beschikbaar. Voor de opslag zal er standaard 64 GB beschikbaar zijn, maar dit kan uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Aan de achterzijde van de U12 Life treffen wij een 16 megapixels camera aan die wordt ondersteund door een 5 megapixels sensor. Deze zelfde camera is ook in staat om video’s in 4K-resolutie op te nemen. Aan de voorzijde moet de U12 Life de dualcamera afstaan. In plaats hiervan heeft HTC besloten om de smartphone te voorzien van een enkele 13 megapixels camera inclusief flitser. De 3600 mAh accu geeft in ieder geval ook garantie op een lange standbytijd.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de U12 Life werkelijk beschikbaar komt is nog onbekend. Wij gaan er zelf van uit dat deze ergens in september of oktober beschikbaar moet komen. Met een globale adviesprijs van tussen de € 300 en € 350,- moet wel rekening gehouden worden. Hiermee volgt de nieuwe U12 Life de U11 Life op en blijven de prijzen in de lijn der verwachtingen. Dit laatste model had overigens ook de beschikking over Android One. Het is goed mogelijk dat ook de U12 Life weer de beschikking gaat krijgen over Android One.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.