Specificaties Honor 8X Max lekken uit

Al eerder wisten wij te melden dat Honor naast de 8X ook de 8X Max wil lanceren. Normaal gezien weet de fabrikant de details rondom een nieuwe smartphone goed geheim te houden. Ditmaal is dat helaas niet gelukt en zijn alle specificaties al vroegtijdig gelekt. Met deze informatie krijgen wij een goed beeld van deze grotere 8X Max. 

Promotie afbeeldingen

De specificaties zijn bekend geworden door het lekken van promotionele afbeeldingen rondom de 8X Max. Zo is het nu in ieder geval duidelijk dat de 8X Max wordt geleverd met een immens scherm van 7.12 inch. Aan de bovenzijde van het scherm is enkel een kleine inkeping gemaakt voor de selfiecamera. In de bovenste bezelrand is de speaker weggewerkt die ook als Dolby Atmos-speaker dient. Hierdoor is de geluidservaring met de 8X Max gemaximaliseerd.

De 8X Max kan middels een snellader razendsnel opgeladen worden. Na tien minuten laden kun je weer ruim 40 minuten bellen volgens de fabrikant. Overigens moeten wij wel opmerken dat de snellaadtechnologie niet gelijk is aan die van Huawei. Van het moederbedrijf wordt immers nogal eens wat technologie geleend. Opmerkelijk genoeg wordt de 8X Max geleverd met een microUSB-aansluiting in plaats van de gebruikelijke USB-C poort.

Prijs en varianten

In de eerste berichten wordt de 8X Max sowieso geleverd met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Naar verwachting zullen er meerdere varianten nog beschikbaar komen waarbij er meer werkgeheugen en meer opslag beschikbaar komt. In ieder geval zal de 8X Max beschikbaar komen in de kleuren zwart, rood en blauw. 

Wat wij niet gewend zijn Honor is de behoorlijk hoge prijs voor deze smartphone. De 8X Max mag dan wel over een immens scherm beschikken, de adviesprijs van omgerekend ongeveer € 1200,- rechtvaardigt dat niet. Zeker niet gezien het feit dat de USB-C poort in afwezigheid schittert. 

Binnen enkele dagen zal Honor de 8X Max werkelijk gaan presenteren. Alle details zullen dan uiteindelijk ook duidelijk gaan worden. Wij vragen ons dan ook af of de prijs wellicht nog een draai gaat krijgen. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.