Indrukwekkende cijfers voor de cameramodule van de Huawei P40 Pro.

Specificaties cameramodule gelekt van de Huawei P40 Pro

Weken voordat Huawei werkelijk de P40 Pro zal lanceren lijkt een belangrijke troef al op tafel te liggen. Het was al duidelijk dat de P40 Pro vooral zijn camera’s op de achterzijde zal gebruiken om menig concurrent af te troeven. Enkele betrouwbare bronnen weten nu te melden over welke lenzen deze bewuste cameramodule beschikt. Wanneer de cijfers werkelijk kloppen kan Samsung serieus vrezen voor deze nieuwe P40 Pro.

Camera’s Huawei P40 Pro

De aankomende P40 Pro wordt het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Op dit model zijn dan ook alle ogen gericht. Het wordt de eerste smartphone vanuit deze fabrikant met een vijftal camera’s aan de achterzijde. Als de bronnen werkelijk kloppen komt de P40 Pro met extreme cameralenzen op de markt.

Voor wat er nu van bekend is komt het absolute vlaggenschip met een 52MP Sony IMX700 1/1.28″ RYYB hoofdcamera, een 40MP Sony IMX650 RGGB 1/1.5″ ultrabreedhoeklens, een 3x telefotolens, een 10x periscoop camera en een Time-of-Flight sensor. Naast deze lenzen beschikt de P40 Pro daarnaast over nog enkele andere gadgets in dezelfde cameramodule. Op de bovenstaande foto kun je dit mogelijk goed zien terugkomen. Zo zie je aan de achterzijde nog een temperatuursensor, een LED-flitser en een microfoon terug.

Andere modellen

Uiteraard zal de P40 Pro het absolute topmodel blijven. Zo is het de verwachting dat de P40 Lite het model zal worden met slechts drie camera’s aan de achterzijde. De ‘reguliere’ P40 krijgt een viertal camera’s aan de achterzijde. Naar alle waarschijnlijk is het juist de 10x periscoopcamera die voorbehouden blijft aan de P40 Pro.

Het is duidelijk dat alle modellen uitgerust zullen worden met de Kirin chipset van Huawei zelf. Daarnaast zal de complete P40-serie standaard 5G ondersteunen. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt aldus verschillende bronnen. De smartphones worden standaard geleverd met de kale versie van Android 10, maar de Google-diensten zullen wij moeten missen.

Op 26 maart zal de fabrikant deze nieuwe serie werkelijk lanceren. Vanaf deze datum is het nog onduidelijk wanneer de P40-serie in Nederland leverbaar zal worden. Hier kan gerust nog een geruime periode tussen zitten. Tot die tijd kun je wellicht al een keuze gaan maken in de kleur. De smartphones zullen namelijk beschikbaar komen in de kleuren Black, Blush Gold, Silver Frost, Deep Sea Blue en Ice White.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.