Speciale dieptesensor op de LG G8 ThinQ voor selfies

Ruim voor de werkelijke lancering van de nieuwe LG G8 ThinQ heeft de fabrikant een persbericht naar buiten gebracht. Hierin geeft de fabrikant aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Infineon. Deze fabrikant heeft een speciale dieptesensor ontwikkelt die op basis van infrarood de diepte kan meten. Deze nieuwe methode levert enkele grote voordelen op. De G8 ThinQ is de eerste smartphone die met deze nieuwe techniek wordt uitgerust.

Time-of-flight sensor

Tot op heden gebruiken veel fabrikanten complexe algoritmes om de diepte te bepalen wanneer er een selfie wordt geschoten of wanneer de gezichtsherkenning wordt gebruikt. Deze methode is minder nauwkeurig en vergt daarnaast de nodige rekenkracht van de processor. Als bijkomend nadeel vergt deze complexe berekening dus ook meer accu.

Het bedrijf Infineon heeft een nieuwe dieptesensor ontwikkelt die is gebaseerd op ToF (Time-of-Flight). De complexe berekeningen vervallen omdat infrarood wordt gebruikt om de afstand te meten. Een ander voordeel is dat deze methode veel nauwkeuriger en sneller werkt. De processor wordt door deze methode flink ontzien en dus zal de accu geen extra inspanning hoeven te leveren.

De nieuwe sensor is tot op heden nog niet ingezet aan de voorzijde van smartphones. De komst van de ToF-sensor naar de G8 ThinQ is een goed teken. Het bedrijf voorspelt dan ook dat deze nieuwe sensor in de aankomende jaren in meerdere smartphones terug te vinden zal zijn.

Cameraprestaties

Het is inmiddels bewezen dat deze nieuwe sensor veel voordelen met zich meebrengt. Naast het feit dat de nieuwe dieptesensor een stuk sneller en nauwkeuriger werkt is het ook nog eens een stuk goedkoper voor fabrikanten. Het is dan ook niet verwonder dat LG gekozen heeft voor deze sensor in hun nieuwe G8 ThinQ. De fabrikant adverteert dan ook groot met de term ‘ongekende cameraprestaties’.

Inmiddels gaan de speculaties flink de ronde. Zo is het vermoeden dat Apple zich ook zal voegen bij deze nieuwe sensor. Deze fabrikant zal de sensor pas vermoedelijk in 2020 inbouwen in hun nieuwe lijn smartphones.

Eerder hebben fabrikanten deze nieuwe sensor ingezet aan de achterzijde van hun smartphones. Recentelijk zijn dit onder andere de Honor View 20 en de Oppo RX 17 Pro. Deze smartphones hebben inmiddels bewezen dat hun cameraprestaties uitmuntend zijn en dit komt mede door deze sensor. Dat belooft dus veel goeds voor de nieuwe G8 ThinQ.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.