Speakers op de Pixel 3 XL vertonen flinke problemen

De Pixel 3 XL is recentelijk gelanceerd en inmiddels hebben de eerste klanten het exemplaar mogen ontvangen. Ondanks de tamelijk grote notch wordt de Pixel 3 XL goed beoordeelt in reviews. Dat reviews niet altijd iets zeggen blijkt wel uit de lange lijst van klachten die de smartphone nu al heeft.

Problemen

Vlak na lancering is ook de verkoop van zowel de Pixel 3 als de Pixel 3 XL gestart. De eerste klachten rondom deze smartphones kwamen spoedig na levering. De problemen varieerde enorm, maar er waren toch wel wat meldingen die aan elkaar gekoppeld konden worden. Problemen met het geheugenmanagement en dat het scherm als ook de achterzijde erg krasgevoelig zijn gaan momenteel viral op internet. Google lijkt echter nog geen lucht te krijgen, want het volgende probleem heeft zich inmiddels gemeld. Dit probleem lijkt wat hardnekkiger van aard te zijn.

Speakers

Dat reviews niet altijd iets willen zeggen blijkt wel uit de legio klachten die momenteel verschijnen over de speakers. Gek genoeg schuift Google dit probleem af als een feature en noteert dit dus niet als een bug.

Volgens gebruikers komen er uit de speakers van de Pixel 3 XL vreemde en vervormde geluiden. De klachten kunnen bij Google online ingediend worden en verschillende gebruikers hebben het vreemde ‘gedrag’ van de speakers als een serieus probleem gemarkeerd. Andere gebruikers melden het soortgelijke probleem echter hangen hier een minder zwaar label aan. Sommige gebruikers geven aan dat ze het probleem dagelijks mee maken terwijl andere juist melden dat het zo af en toe ontstaat.

Wanneer wij de klachten eens goed bestuderen lijken vooral de onderste speakers het probleem te zijn. Deze speakers lijkt vooral problemen te vertonen bij middenhoge frequenties en een laag volume. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat bij hogere volume de speakers aangestuurd moeten worden om zo het geluid alsnog zuiver te produceren.

Oplossing

Het is niet de eerste keer dat Google met dit probleem te maken heeft. Ook de Pixel 2 en Pixel 2 XL hebben destijds met soortgelijke problemen te maken gehad. Destijds werd het opgelost met een softwareupdate en sommige smartphones moesten geruild worden. Ons inziens zal dit nu ook gaan gebeuren met de Pixel 3 XL als Google het probleem ook werkelijk serieus gaat nemen. Dit laatste lijkt vooralsnog niet te gaan gebeuren.

Wat ons verder bevreemd is dat hetzelfde probleem zich opnieuw doet voorkomen in de nieuwe reeks Pixel smartphones. Je mag op zijn minst verwachten dat Google heeft geleerd van de eerste problemen in de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Helaas lijkt hier toch de zaak anders te liggen en is het nog even afwachten hoe Google de storende geluiden uit de speakers gaat oplossen en of het deze ook werkelijk gaat oplossen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.