De Sony Xperia 1.1 kan zomaar de Galaxy S20 aftroeven op camerakwaliteiten.

Sony’s Xperia 5 Plus voor het eerst in beeld gebracht

Afgelopen jaar wist Sony ons gelukkig te verrassen met de Xperia 1. Sinds jaren was het hun eerste smartphone die een afwijkend ontwerp kreeg. De smartphone nadert zijn eerste verjaardag. Het is daarom tijd om zijn opvolger spoedig te presenteren. Waarschijnlijk hebben wij het dan over de Xperia 1.1 of de Xperia 5 Plus.

Strak ontwerp

Voor het eerst lijkt Sony goed te hebben geluisterd naar alle kritiek die het afgelopen jaar te horen heeft gekregen. De Xperia 5 Plus krijgt dus geen opvallend grote notch of opvallend dikke bezels. Enkel aan de onderzijde van het scherm merk je misschien nog de bezels op. Desondanks oogt de nieuwe smartphone erg strak. Volgens bericht wordt het model geleverd met een 6.6 inch OLED-scherm met een contrastratio van 21:9. Veel groter zal de Xperia 5 Plus niet worden ten opzichte van zijn voorganger. Volgens de eerste geruchten krijgt de smartphone een afmeting van 168.2 x 71.6 x 8.1 mm.

In de bovenste bezel zien wij een selfiecamera terug. Volgens de eerste geruchten is dit een 8 megapixels camera. Daarnaast keert de speaker weer terug naar de voorzijde van de smartphone. Dit was, in onze ogen, een groot gemis sinds de Xperia XZ3.

Camera’s achterzijde

Aan de achterzijde is er minder spanning op te merken. Hier wordt de Xperia 5 Plus (of de Xperia 1.1) voorzien van enkele lenzen die je minimaal mag verwachten op een high-end smartphone. Details over de camera ontbreken vooralsnog, maar het lijkt inmiddels wel duidelijk te zijn welke lenzen er ingezet zullen worden. Naast de hoofdcamera mogen wij nog een ultrabreedhoeklens en een telefotolens verwachten. Om het geheel af te maken wordt de Xperia 5 Plus nog voorzien van een Time-of-Flight sensor.

Overige details

Uiteraard bieden de renders nog wel wat meer informatie dan enkel het bovenstaande. De 3.5 mm jackplug maakt bijvoorbeeld zijn terugkeer (na 3 jaar) in dit vlaggenschip. Aan de onderzijde zien wij de USB-C poort weer terug. De vingerafdrukscanner is in de zijkant van de smartphone verwerkt. De meeste fabrikanten kiezen doorgaans voor een in-display vingerafdrukscanner. Sony houdt het echter liever op een goede scanner die een stuk sneller en accurater werkt. Hun scanner zal dus in de praktijk een stuk beter werken.

Een ander belangrijk detail is de naamgeving. Hierover is tot op heden nog niets bekend. Wanneer men kiest voor de Xperia 1.1 doet men de koper vermoeden dat het om een minimale upgrade gaat. In onze ogen is dat zeker niet het geval. De Xperia 5 Plus lijkt dan een logische keuze te zijn. In dat opzicht is Sony wat eigenwijs in de keuze voor de naam van hun nieuwste vlaggenschip. Hier moeten wij dus nog geduldig op wachten.

Lancering

Het is de verwachting dat de Xperia 1.1 (of de Xperia 5 Plus) rondom het MWC gelanceerd zal worden. Wanneer wij naar de andere lanceringen kijken van de fabrikant zullen de verkopen pas erg laat starten. De eerste exemplaren zullen daarom mogelijk pas in mei of zelfs juni in de schappen liggen. Dit geeft de concurrentie weer voldoende tijd om te antwoorden. Het is aan Sony of ze hier nu sneller op reageren en dus de verkoop ook sneller op zullen starten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.