Sony Xperia L4 komt met 21:9 scherm en triplecamera

Sonu Xperia L4 ziet het daglicht met enkele leuke features.

Vandaag heeft Sony de Xperia L4 officieel gelanceerd. Het zal de directe opvolger zijn van de bestaande Xperia L3. Het nieuwe model biedt echter flink wat upgrades aan. Veel zaken uit de Xperia 1, het vlaggenschip van de fabrikant, vinden wij nu plotseling ook terug in deze midrange Xperia L4. Het is duidelijk dat Sony het vuur wil openen dit jaar.

Betaalbaar vlaggenschip

Zoals gezegd lijkt de nieuwe Xperia L4 eerder een betaalbaar vlaggenschip te zijn geworden. Veel elementen van de Xperia 1 zien wij direct terug in deze L4. Zo beschikt de nieuwkomer over een 6.2-inch 21:9 HD+ LCD-scherm. Het scherm is in ieder geval groter in vergelijking met zijn voorganger. De schermverhouding komt echter weer regelrecht uit het eerder genoemde vlaggenschip. Dankzij deze hogere schermverhouding wordt het makkelijker om twee applicaties tegelijk te gebruiken in portretmodus.

Aan de achterzijde zien wij een drietal camera’s terug. De 13MP hoofdcamera met autofocus wordt ondersteunt door een 5MP ultrabreedhoeklens en een 2MP dieptesensor. Aan de voorzijde is de Xperia L4 voorzien van een 8MP selfiecamera. Deze laatste camera is weggewerkt in een relatief kleine notch.

Rekenkracht

Op het gebied van rekenkracht leunt de nieuwe Xperia L4 weer stevig op zijn voorganger. Sterker nog, de fabrikant heeft er voor gekozen om dezelfde chipset weer te gebruiken. Hierdoor beschikt deze nieuwe smartphone over dezelfde MediaTek Helio P22 met 3GB werkgeheugen. Voor de opslag heeft men wel gekozen om dit verder uit te breiden. Bij de Xperia L4 kun je daarom nu rekenen op 64 GB opslag.

De nieuwkomer krijgt de beschikking over een 3580 mAh accu. Dit is een lichte verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De standbytijd zal hierdoor wel weer iets verbeteren, maar het kan ook zomaar een compensatie zijn voor het grotere scherm. De Xperia L4 biedt nu wel snelladen aan.

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft nog geen prijzen kenbaar gemaakt van deze nieuwe Xperia L4. Vermoedelijk zal de prijs iets hoger liggen in vergelijking met zijn voorganger. Dit komt mede door het scherm en de extra camera’s. Wij zullen daarnaast nog even moeten wachten, want vermoedelijk ligt de smartphone pas in april in de Nederlandse winkels. De fabrikant heeft overigens ook niet kenbaar gemaakt waar de Xperia L4 beschikbaar zou komen. Aangezien zijn voorganger in Nederland nog leverbaar is lijkt het er sterk op dat deze smartphone ook in Nederland leverbaar zal worden. Wanneer het model leverbaar is zal je de keuze hebben uit de kleuren zwart of blauw.

xperia l4,
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Het delen van de batterij op de Pixel 5 zal een nieuwe feature worden.

Google Pixel 5 zal ‘reverse wireless charging’ ondersteunen

Volgend bericht
Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 Pro vanaf morgen verkrijgbaar in Nederland

Gerelateerde berichten
Total
1
Share