De nieuwe Sony Xperia Compact komt mogelijk eind februari of in maart beschikbaar.

Sony Xperia Compact lijkt definitief terug te keren

Al eerder hebben wij eens geschreven over de terugkeer van de Xperia Compact reeks. De compacte high-end smartphones zijn sinds 2018 niet meer beschikbaar, maar hier gaat Sony toch weer verandering in brengen. Voor wat het nu lijkt komt dit jaar de Xperia 1 III Compact op de markt na jaren van afwezigheid.

Xperia Compact is ook echt compact

Tipster Steve Hemmerstoffer , wiens ongeëvenaarde staat van dienst de Galaxy S21-serie en 2020 Xperia-vlaggenschepen omvat, heeft op CAD gebaseerde weergaven gedeeld van de aankomende Xperia Compact-serie.

De smartphone meet slechts 140 x 68,9 x 8,9 mm, waardoor hij veel kleiner is dan de meeste moderne vlaggenschepen, maar iets groter dan de oudere Xperia XZ2 Compact (135 x 65 x 12,1 mm) en de iPhone 12 mini (131,5 x 64,2 x 7,4 mm).

De kleinere afmetingen mogelijk maken is een 5,5-inch display met inkeping dat is omgeven door dunne randen en een kin. De dikte van de laatste suggereert dat dit, in tegenstelling tot eerdere modellen, meer een middenklasse product zal zijn dan een premium vlaggenschip.

Enkele details

Een 8-megapixel selfie-camera zit in de inkeping en Sony heeft deze gekoppeld aan een dubbele camera-instelling aan de achterkant. Deze heeft zelf een 13-megapixel hoofdcamera en een niet-gespecificeerde tweede sensor aan de achterzijde. Er is ook een LED-flitser in de verticale module.

Het frame-ontwerp dat werd gebruikt op de Xperia 1 II en Xperia 5 II van vorig jaar is overgenomen op deze telefoon, dus je kunt een aan de zijkant gemonteerde vingerafdrukscanner, een volumeknop en een speciale ontspanknop verwachten.

De Xperia Compact wordt ook met een koptelefoonaansluiting van 3,5 mm en een USB-C-poort aan de onderkant voor snel opladen. Een naar beneden gerichte luidspreker die kan worden gecombineerd met de in-ear-luidspreker voor een stereo-installatie is inmiddels wel standaard werk bij de Japanners. Dit mogen wij ook verwachten op het aankomende model.

Naam lijkt ook duidelijk te zijn

Er is in dit stadium niet veel anders bekend over de smartphone, maar geruchten die teruggaan tot november vorig jaar suggereerden dat het product zou worden gepresenteerd als de Sony Xperia 1 III Compact. Het reguliere vlaggenschip Xperia 1 III zal naar verwachting eind februari of maart arriveren, dus de volgende generatie Xperia Compact zou dan zeker ook zijn internationale debuut kunnen maken. Wat betreft de allerbelangrijkste chipset, deze werd vermeld als de Snapdragon 775G. Dit zou later dit kwartaal moeten aankomen als de opvolger van Qualcomm’s Snapdragon 765G, die te vinden is in de Pixel 5 . Het biedt waarschijnlijk standaard 5G-netwerkondersteuning en verbeterde prestaties, maar verder weten we niet veel.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.