Sony Xperia 5 II lekt volledig in detail uit

De Sony Xperia 5 II wordt mogelijk op de IFA 2020 gelanceerd.

Het nieuwste vlaggenschip van Sony staat in de startblokken om gelanceerd te worden. Mogelijk kunnen wij hier volgende week, tijdens de IFA 2020, officieel kennis mee maken. Vroegtijdig zijn echter de details al uitgelekt. Hierdoor hebben wij een goed beeld wat kunnen verwachten van de nieuwe Xperia 5 II.

Veel overeenkomsten

De nieuwe Xperia 5 II heeft opmerkelijk genoeg veel overeenkomsten met de bestaande Xperia 1 II. Dit laatste model wordt nu gezien als het absolute vlaggenschip van de fabrikant. Een van deze overeenkomsten is onder andere het scherm al is deze nu wat kleiner. Qua ontwerp wijkt het nieuwe model niet veel af met wat wij al gewend zijn. Sony lijkt hiermee de strategie te pakken waarbij herkenbaarheid een belangrijk speerpunt is.

Specificaties Xperia 5 II

De nieuwe Xperia 5 II beschikt over een 6.1 inch scherm met een constratratio van 21:9. Rondom dit scherm is er een tamelijk dunne bezel rondom het scherm terug te vinden. In het scherm zijn verder geen gaten of andere zaken terug te vinden. Inmiddels lijkt dit wel het handelsmerk te zijn geworden van Sony. In deze dunne bezels zijn onder meer de selfiecamera en speakers weggewerkt.

Met betrekking tot de camera’s lijkt er weinig nieuws te zijn. De bestaande camera-setup van de Xperia 1 II lijkt direct te zijn overgenomen in de aankomende Xperia 5 II. Indien dit het geval is kunnen wij rekenen op een 12 MP hoofdcamera, een 12 MP telefotolens en een 12 MP ultrabreedhoeklens.

De 3D Time-of-Flight sensor was nog wel een lens op de achterzijde van zijn voorganger. Deze lijkt nu op de Xperia 5 II te zijn verdwenen. Wat hier de exacte reden van is is vooralsnog onduidelijk. Het kan mogelijk duiden op een kostenbesparing.

Voor de rekenkracht zal de smartphone kunnen rekenen op de Snapdragon 865 chipset met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Hier is dus zeker geen gebrek aan capaciteit.

Extra knoppen

Op de gelekte foto’s zijn duidelijk wat extra knoppen op de zijkant van de Xperia 5 II te zien. De bovenste knoppen zijn voor de volumeregeling. De knop daaronder is vermoedelijk om de smartphone uit of aan te zetten. De twee andere mysterieuze knoppen daaronder zijn nog even onbekend. Vermoedelijk zijn deze aangebracht om zo de camera sneller te bedienen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in de camera en de video. Volgens geruchten zullen deze knoppen binnen de camera-app nog wat extra functionaliteiten bieden, maar hierover valt momenteel enkel nog te speculeren.

Prijs en lancering

De sterke vermoedens zijn dat de Xperia 5 II zijn debuut zal beleven op de aankomende IFA 2020. Deze wordt volgende week gehouden. Wanneer Sony dit evenement overslaat zal het nieuwe vlaggenschip op zijn laatst eind september zijn debuut maken.

Na lancering zullen wij nog wel even geduld moeten hebben met de beschikbaarheid. Doorgaans is de smartphone pas een maand later daadwerkelijk beschikbaar. Dit zal ongetwijfeld ook weer voor de Xperia 5 II gelden.

De Xperia 1 II is een absoluut topmodel met een dito prijs. De Xperia 5 II wordt iets goedkoper verwacht. Toch moeten wij nog serieus rekening houden met een adviesprijs van rond de € 800,= a € 900,=.

Update 27-08: de lanceerdatum is inmiddels vastgesteld op 17-09-2020. Wij hoeven de smartphone dus niet te verwachten op de IFA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De LG Wing beschikt over een 6.8 inch draaibaar scherm.

Video toont eerste werking van de LG Wing

Volgend bericht
Onbeperkt mobiel internet is er nu ook voor prepaidklanten.

Simyo introduceert Samen korting via Mijn Simyo-app

Gerelateerde berichten
Total
1
Share