Volgens bronnen zal de Xperia 2 standaard 5G ondersteunen.

Sony Xperia 2 mogelijk met Snapdragon 865 en 5G

Sinds 2010 is Sony trouwe klant bij Qualcomm voor de afname van hun chipsets. Het is juist deze fabrikant die vaak de nieuwste chip al eerste integreert in hun nieuwste vlaggenschip. Het mag dan zeker geen verrassing zijn dat de aankomende Xperia 2 uitgerust zal worden met de nieuwe Snapdragon 865-chipset. Daarnaast wordt de ondersteuning van 5G verwacht.

Vroege fase van testen

Op dit moment is er nog weinig te zeggen over de Xperia 2. Het is nog maar de vraag of Sony werkelijk deze naam zal pakken voor hun nieuwe vlaggenschip. Volgens bronnen is de fabrikant echter al wel aan het testen. Deze bronnen melden dat er in de firmware de naam Qualcomm ‘SM8250’ voorbij komt. Dit typenummer zal later dit jaar, of uiterlijk begin volgend jaar, als Snapdragon 865 gelanceerd worden. Het heeft er alle schijn van dat Sony nu hun nieuwste vlaggenschip al aan het testen is.

Welke chipset nu werkelijk gebruikt wordt is nog niet duidelijk. Volgens Qualcomm zal de chipset beschikbaar komen met ondersteuning voor 4G alsmede een chipset voor ondersteuning van 5G. Met deze zet wil de chipmaker geen klanten uitsluiten. Het is dus goed mogelijk dat Sony beide versies test, maar wij gokken nu vooral op 5G. Al eerder werd bekend dat de fabrikant hier in de aankomende jaren fors op zal inzetten.

Xperia 2 lancering

Als het nieuwe vlaggenschip van Sony werkelijk de Xperia 2 zal gaan heten moeten wij toch nog even wachten. De werkelijke lancering van deze high-end smartphone wordt pas begin volgend jaar verwacht. Vermoedelijk moeten wij dan wachten tot februari wanneer het MWC wordt georganiseerd. Het is juist deze beurs die Sony vaak gebruikt voor productlanceringen. De leveringen van de Xperia 2 zullen na de lancering nog wel even op zich laten wachten. Deze worden, zoals wij inmiddels Sony kennen, ruim drie maanden later opgestart. De Xperia 2 kan dan zomaar pas in april of mei beschikbaar komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.