Sony Xperia 2 in beeld gebracht met renders

Xperia 2 lekt uit in beeld, vlak voor lancering

Eerder dit jaar werd de langverwachte Xperia 1 gelanceerd. Zoals verwacht zal Sony op de IFA de opvolger gaan presenteren van dit model. De Xperia 2 is dan ook de smartphone waar iedereen momenteel op zit te wachten. Afgelopen week waren er al meer afbeeldingen en renders te zien, maar deze renders komen nu van een betrouwbare bron. Met enige zekerheid weten wij nu ook hoe deze nieuwe Xperia 2 er uit zal komen te zien.

Afmetingen Xperia 2

In tegenstelling tot wat je normaal verwacht zal de Xperia 2 een stuk kleiner zijn. De smartphone zal geleverd worden met een 6.1 touchscreen in tegenstelling tot het 6.5 inch scherm in zijn voorganger. De gedachtegang is hierin logisch. Op deze manier wordt het nieuwe model een stuk handzamer. Vanwege het kleinere scherm zal ook de resolutie iets zakken. De Xperia 2 krijgt een scherm mee met een maximale resolutie van 2520 x 1080 pixels. Helaas nemen wij dus afscheid van de 4K-resolutie.

Vanwege het kleinere scherm wordt de smartphone ook weer een stuk kleiner. Hij heeft nu de afmeting van 158 x 68.3 x 8.3 mm in tegenstelling tot 167 x 72 x 8.2 mm van het huidige model.

Technisch

Zoals het er nu voor staat zal de Xperia 2 zijn intrede gaan maken op de IFA van dit jaar. Vermoedelijk zal de smartphone op 6 september al gelanceerd gaan worden. In de eerste benchmarktesten is hij voorzien van 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor de echte rekenkracht kun je rekenen op de Snapdragon 855-chipset. Aangezien het scherm en de smartphone in het geheel kleiner zijn geworden zal waarschijnlijk ook de accu iets kleiner uit gaan vallen.

Voor zover het nu bekend is zal de smartphone van dezelfde camera’s gebruik gaan maken in vergelijking met zijn voorganger. De positie van deze camera’s is wel aan de achterzijde verplaatst naar linksboven in de hoek. De camera’s en sensoren aan de achterzijde beschikken allemaal over een maximale resolutie van 12 megapixels. De tweede en derde lens zijn respectievelijk de telefotolens met 2x optische zoom en de ultrabreedhoeklens.

Of de Xperia 2 werkelijk deze naam gaat krijgen is nog onbekend. Het is goed mogelijk dat dit nieuwe model een andere naam gaat dragen. Het gaat dan mogelijk om de Xperia 1s of Xperia 1v of zelfs Xperia 1r. Enkel Sony kan hier bij de lancering het juiste antwoord op gaan geven.

Verkopen Xperia-smartphones

Zoals inmiddels bekend heeft Sony de grootste moeite om hun smartphones aan de man te brengen. De fabrikant heeft een tijd geleden een fabriek gesloten om kosten verder te drukken. De fabrikant wacht daarnaast op de wereldwijde uitrol van 5G. Juist deze nieuwe mobiele internetsnelheid biedt voor Sony weer nieuwe mogelijkheden. Dat Sony nu geen grote wijzigingen of investeringen doet in hun mobiele divisie is logisch. Met de komst van 5G worden er meer mogelijkheden geboden voor de fabrikanten en dus ook voor Sony.

Voor dit fiscale jaar heeft de fabrikant hun smartphoneverkopen wederom naar beneden bijgesteld. De verwachting is dat er 25% minder smartphones de deur uit zullen gaan. Eerder werd verwacht dat ze nog 5 miljoen smartphones zouden gaan verkopen. Met de nieuwe cijfers is het duidelijk dat ze verwachten dat er ongeveer vier miljoen Xperia smartphones een eigenaar zullen gaan vinden. In het meest recente kwartaal wist Sony te melden dat ze nog maar 900.000 exemplaren hebben verkocht. Met dit cijfer duikt de fabrikant voor het eerst in zijn historie onder de miljoen exemplaren in een kwartaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Opvouwbare iPhone komt in 2023.

Apple iPhone kan nu ook buiten Apple om gerepareerd worden

Volgend bericht

Project Zero informeert Apple over een serieus lek binnen hun besturingssysteem

Google hielp Apple om een serieus gat in iOS te dichten

Gerelateerde berichten

Total
11
Share