Sony Xperia 1R kan eerste 5K smartphone worden

Sony staat wereldwijd bekend om zijn uitermate goede beeldschermen. Het is dan ook niet vreemd dat de Xperia 1R mogelijk de eerste smartphone wordt die geleverd zal gaan worden met een resolutie van 5K. In september 2015 was de Xperia Z5 Premium de eerste smartphone met een 4K-scherm ingebouwd.

Enorme resolutie

Via een betrouwbare bron is men gestuit op de Sony Xperia 1R met modelnummer J8220. In de database is te zien dat de smartphone de beschikking heeft over een scherm met een beeldverhouding van 21:9. Daarnaast is het ook duidelijk dat het model over een enorm hoge resolutie beschikt. Met een resolutie van 5040 x 2160 pixels kun je dus spreken over een 5K scherm. Ter vergelijking, de huidige Xperia 1 beschikt over een scherm met een resolutie van 3080 x 1664 pixels.

Volgens bronnen wordt de Xperia 1R geleverd met een 6.1 inch scherm. Wanneer je deze cijfers combineert kom je op 899 pixels-per-inch. Dit is een enorm hoog aantal als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld de Xperia 1. Deze laatste beschikt over ‘slechts’ 643 ppi.

Vlaggenschip

De nieuwe Xperia 1R kan wel eens het nieuwe vlaggenschip gaan worden van Sony. Eerder werd er trouwens gesproken over de Xperia 2, maar deze naamgeving lijkt steeds onzekerder te worden. Naast het indrukwekkende scherm van de Xperia 1R zal ook de hardware indrukwekkend zijn. De huidige generatie beschikt echter al over de Snapdragon 855-chipset. Een logische stap is dat dit nieuwe model de overstap gaat maken naar de Snapdragon 855+. Naast dat de upgrade logisch zou zijn is er ook een tweede goede reden waarom de fabrikant hierin een goede stap zou maken. Volgens verschillende bronnen gaat de Xperia 1R ook enkele virtual reality zaken ondersteunen.

Met de bovenstaande informatie weten wij vrijwel zeker dat de Xperia 1R geleverd zal gaan worden met minimaal 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat er een versie beschikbaar zal komen met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Eerdere bronnen melden dat de smartphone mogelijk geleverd gaat worden met een 3200 mAh accu. Enkel deze accu is wel teleurstellend voor een dergelijke smartphone.

Sony Xperia 1R lancering

Steeds meer informatie over de smartphone begint binnen te druppelen. Er is dan ook een grote kans dat de smartphone zijn debuut zal gaan maken op de IFA 2019 in Berlijn welke in september gehouden zal worden. De fabrikant gebruikt deze beurs vaker om nieuwe productlanceringen te doen. Hierna zullen de pre-orders opgestart worden waarna de eerste leveringen begin oktober kunnen gaan plaatsvinden.

Sony hoopt uiteraard met deze nieuwe Xperia 1R een stuk marktaandeel te kunnen terugwinnen van bijvoorbeeld de Galaxy S10 en de aankomende iPhone 11. De specificaties zijn zeker leuk, maar helaas heeft de fabrikant nog veel goed te maken om weer een status terug te winnen bij consumenten. Op papier lijkt het er in ieder geval wel op dat ze goed op weg zijn.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.